Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Prasība tiesā civillietā pret Salas novada pašvaldību noraidīta pilnīgi

4. septembrī Salas novada pašvaldība no Zemgales rajona tiesas saņēma spriedumu civillietā par zaudējumu piedziņu saistībā ar veselībai nodarīto kaitējumu bijušajam bāreņu nama “Līkumi” (no 2016. gada Ģimenes atbalsta centra (ĢAC) “Saulstari”) audzēknim. Tiesa atzina, ka prasība nav pamatota, un nolēma prasību noraidīt pilnīgi.

Prasības pieteicējs savulaik līdzīgi bija mēģinājis iesniegt pieteikumu pret ĢAC “Saulstari” direktoru J. Boķi, apsūdzot viņu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā. Šīs personas pieteikumu procesuālo iemeslu dēļ tolaik nepieņēma. Tad viņš pagājušā gada novembrī iesniedza tiesā prasību nu jau pret Salas novada pašvaldību par “.. zaudējumu piedziņu saistībā ar veselībai nodarīto kaitējumu” par laiku, kad no 2013. gada 16 mēnešus (līdz pilngadībai) dzīvojis Salas novada bāreņu namā “Līkumi”.

Izvērtējot prasītāja iesniegtos pierādījumus pret Salas novada pašvaldību, tiesa atzina, ka pierādījumi par pašvaldības vainu vai prettiesisko rīcību nav iesniegti. Tāpat tiesa atzina, ka Salas novada pašvaldība pildījusi pienākumu un nodrošinājusi prasītājam iespēju apmeklēt ārstniecības iestādes laikā, kad viņš uzturējās bāreņu namā “Līkumi. Tiesa nekonstatēja pašvaldības darbībās prasītāja tiesību aizskārumu un, izvērtējot visus lietas materiālus, atzina, ka prasītāja argumenti un apsvērumi ir pretrunā ar lietā esošajiem dokumentos fiksētajiem faktiem, līdz ar ko prasītāja pieteikums tiesā tika pilnībā noraidīts.

Sagatavojusi Jolanta Grandāne,

Salas novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību un tūrisma lietu speciāliste