Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Valmiera gatavos jaunveidojamā novada administratīvās struktūras projektu

24. septembrī Valmieras domes deputāti, lai pieteiktos valsts mērķdotācijai kopīga jaunveidojamā novada pašvaldības administratīvās struktūras projekta izstrādei, lēma par apņemšanos par projekta izstrādi līdz 2021. gada 1. jūnijam.

Lai pieteiktos valsts mērķdotācijai, pašvaldībai, kurā ir visvairāk iedzīvotāju – jaunveidojamajā Valmieras novadā – Valmierai, līdz 30. septembrim Valsts reģionālās attīstības aģentūrai atbilstoši 15.09.2020. Ministru kabineta noteikumiem nr. 577 “Kārtība, kādā administratīvi teritoriālās reformas ietvaros pašvaldībām piešķir valsts mērķdotāciju kopīga jaunveidojamā novada pašvaldības administratīvās struktūras projekta izstrādei” ir jāiesniedz pieteikums un domes lēmums par apņemšanos sagatavot projektu.

Kā lemts apvienojamo pašvaldību Finanšu komisijā, jaunveidojamā novada pašvaldības administratīvās struktūras projektu izstrādās Vidzemes Augstskolas Sociālo, ekonomisko un humanitāro pētījumu institūta (HESPI) pētnieki kopā ar visu apvienojamo pašvaldību izpilddirektoru darba grupu un iesaistot nozaru speciālistus.

Pētījumā būs jāiekļauj apvienojamo pašvaldību iestāžu un struktūrvienību, kapitālsabiedrību, biedrību un nodibinājumu, kā arī citu pašvaldības institūciju darbības raksturojums; jaunveidojamā novada pašvaldības iestāžu un struktūrvienību, kapitālsabiedrību, biedrību un nodibinājumu, kā arī citu pašvaldības institūciju turpmākās darbības modelis jaunizveidotajā novadā un, ja nepieciešams, arī informācija par kapitālsabiedrību, biedrību, nodibinājumu un citu pašvaldības institūciju reorganizāciju; jaunizveidotā novada domes administrācijas pārvaldes modelis; jaunizveidotā novada pašvaldības nolikuma projekts.

Paredzētais valsts budžeta finansējums ir līdz 18 750 eiro vienam projektam. Pēc pieteikuma apstiprināšanas projekts būs jāizstrādā sešu mēnešu laikā.

Sagatavojusi Kristīne Melece,

Valmieras pilsētas pašvaldības

Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja