Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ķekavā uzsākti pirmie priekšdarbi bērnudārza paplašināšanai

Ķekavas novada pašvaldība uzsākusi pirmos priekšdarbus, lai jau šogad varētu uzsākt moduļu tipa piebūves būvniecību bērnudārzam “Ieviņa” Ķekavā. Pēc piebūves būvniecības beigām bērnudārzs varētu papildus uzņemt vairāk nekā 140 bērnus jeb sešas grupiņas. Pēc bērnudārza paplašināšanas to varētu apmeklēt 450 mazie audzēkņi.

Ķekavas novadā, pateicoties augošiem dzimstības un iedzīvotāju skaita radītājiem, viens no prioritārajiem darbiem ir nodrošināt pirmsskolas vecuma bērnus ar vietām pašvaldības bērnudārzos. Tāpēc Ķekavas novada pašvaldība, izvērtējot situāciju un nākotnes prognozes, plāno realizēt divus prioritārus pirmsskolas izglītības investīciju projektus – piebūves pie bērnudārza “Ieviņa” Ķekavā un jauna bērnudārza būvniecību Titurgā Baložu pilsētā.

Abi šie izglītības investīciju projekti iekļauti Ķekavas novada izglītības infrastruktūras attīstības stratēģiskajā rīcības plānā 2018.–2021. gadam, un arī valdība šos abus projektus ir atbalstījusi, ļaujot pašvaldībai pretendēt uz valsts aizdevuma saņemšanu.

Bērnudārza “Ieviņa” paplašināšanas projektēšanas un būvniecības izmaksas lēšamas ap 1,7 miljoniem eiro. Lai pašvaldība to varētu īstenot, tiks ņemts aizņēmums no Valsts kases 1,2 miljonu eiro apmērā, pārējo finansējuma daļu atvēlēs 2020. un 2021. gada pašvaldības budžetā.

Kā informē Attīstības un būvniecības pārvalde, šobrīd turpinās pirmsskolas izglītības iestādes “Ieviņa” piebūves projektēšana, ko plānots pabeigt novembra vidū. Taču, lai varētu paātrināt būvniecību un veikt priekšdarbus, no galvenā būvprojekta tika izdalītas trīs lietas – gāzes katlu nomaiņa un siltummezgla remonts, kā arī inženierkomunikāciju tīklu darbi, proti, AS “Sadales tīkls” kabeļu pārbūve.

Patlaban ir veikta gāzes katlu nomaiņa un siltummezgla remonts, un novembra sākumā  AS "Sadales tīkls" uzsāks kabeļu pārbūvi. Pēc tās pabeigšanas un bērnudārza piebūves būvprojekta saskaņošanas tiks uzsākta piebūves būvniecība.

Būvniecības laikā jo īpaši tiks pievērsta uzmanība drošības jautājumiem, jo paralēli būvdarbiem bērnudārzs turpinās mācības. Tāpēc ir izstrādāts un ar bērnudārza vadību saskaņots darbu organizācijas projekts. Drošības apsvērumu dēļ periodiski tiks ierobežota lielāka bērnudārza teritorija pazemes inženiertīklu (ūdensvads, sadzīves kanalizācija, siltumtrase, elektroniskie sakaru tīkli) izbūves laikā.

Attēlā: bērnudārza “Ieviņa” piebūves vizualizācija.

Sagatavojusi Vineta Vītoliņa,

Ķekavas novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību vadītāja