Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ventspilī satiekas EiroVelo 13 velotūristi

Ventspils p/i “Komunālā pārvalde”, sadarbojoties ar Ventspils Tūrisma informācijas centru, Ventspils pilsētā uzstāda astoņas EiroVelo 13 ceļa zīmes, tādējādi apvienojot pasaules velotūristus Ventspilī.

EiroVelo 13 izstrādāts velomaršruts, kura sākums ir Eiropas ziemeļos – Norvēģijas pilsētiņā Kirkenē – un turpinās līdz pat Melnajai jūrai pie Turcijas un Bulgārijas robežas. Šis maršruts šķērso kopumā 20 valstis, ieskaitot Latviju, un tā kopējais garums ir 10 400 km, iezīmējot simbolisko robežu starp Austrumiem un Rietumiem. Maršruts Latvijā stiepjas 562 km garumā, un tajā ir iekļauti dažādu seguma un intensitātes ceļi, piemēram, brauciens tieši pa smilšaino jūras krastu aptuveni 80 km garumā.

Uzstādot papildu EiroVelo 13 ceļa zīmes Ventspilī, velotūrisma entuziastiem būs vieglāk un saprotamāk turpināt veloceļojuma posmu pilsētā. Saskaņā ar AS "LatvijasValsts ceļi" sniegto informāciju Ventspilī kopējais velosipēdistu ceļš ir sasniedzis jau 65,3 km garumu. Salīdzināšanai – Rīgā velosipēdistu ceļu kopgarums ir 68,2 km. Ventspils pilsēta turpinās darbu pie veloceliņu attīstību pilsētā, tuvāko gadu laikā plānojot sasniegt garāko gājēju un veloceliņu posmu Latvijā.

Sagatavojusi Sigita Znotiņa,

Ventspils pašvaldības p/i “Komunālā pārvalde”

sabiedrisko attiecību speciāliste