Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Video iestāžu vadītājiem par rīcību grupveida saslimšanas gadījumā

Ziņošana par sabiedrības veselībai nozīmīgām infekcijas slimībām ir būtisks epidemioloģiskās drošības pasākums, kas palīdz laikus novērst infekcijas izplatīšanos un sabiedrības veselības apdraudējumu.

Pirms katra infekcijas slimības uzliesmojuma iestādē sākumā ir tikai viens vai pāris saslimšanas gadījumu. Laikus neapturot infekcijas slimības izplatīšanos, iestāde var saskarties ar vairākām negatīvām sekām (piemēram, jāmeklē aizvietotāji, negatīva publicitāte presē u. c.). Lai apturētu un ierobežotu tālāku infekcijas slimības izplatīšanos iestādē un novērstu plašāku veselības apdraudējumu, svarīgi ir nevilcināties un laikus ziņot par saslimšanas gadījumiem.

Lai skaidrotu un veidotu izpratni par grupveida infekcijas slimību gadījumu ziņošanas nozīmi un ziņošanas kārtību, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) izveidojis video iestāžu vadītājiem, kā rīkoties grupveida saslimšanu gadījumā. Video mērķauditorija ir izglītības iestāžu, sociālās aprūpes institūciju un citu iestāžu vadītāji.

Aicinām iepazīties ar SPKC izstrādāto video un izplatīt to pašvaldības iestādēm – izglītības iestādēm, uzņēmumiem un citām pašvaldības iestādēm!

Video apskatāms šeit.

Sagatavojusi Agnese Freimane,

SPKC Slimību profilakses nodaļas vadītāja