Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

AREI dāvina uztura spēku NMPD darbiniekiem

Laikā, kad mediķi ir noguruši, strādājot ilgas un smagas darba stundas, Agroresursu un ekonomikas institūts (AREI) nāk talkā rūpēs par pareiza uztura – augsta proteīna un šķīstošo šķiedrvielu – uzņemšanu, dāvinot pustonnu ar vērtīgajām kailgraudu miežu grūbām “Kornelija”.

25. februārī AREI veica spēka dāvinājuma akciju Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem, kuru misija ir glābt un saglabāt cilvēku dzīvības.

AREI dāvinājumā ir 500 kg vērtīgo grūbu, kas gatavotas no kailgraudu miežu šķirnes 'Kornelija' graudiem ERAF līdzfinansētā projekta “Kailgraudu miežu šķirne 'Kornelija' – augstvērtīga pilngraudu izejviela nišas un funkcionālo  produktu izstrādei” laikā realizētajā rūpnieciskajā pētījumā, un tām ir unikāls sastāvs, kā arī augsta diētiskā vērtība. Šķirnes 'Kornelija' galvenā priekšrocība ir augsts proteīna un beta-glikānu (šķīstošās šķiedrvielas) saturs, kas padara to par izcilu izejvielu augstvērtīgas un veselīgas pārtikas ražošanai.

Vairāk informācijas: www.arei.lv un www.kornelija.lv.

Sagatavojusi Andra Ūdre,

AREI Tehnoloģiju pārneses centra vadītāja