Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Visas Latvijas pašvaldības piedalīsies Lielajā talkā

Šogad visas Latvijas pašvaldības atbalsta Lielo talku, kas notiks 24. aprīlī. Visi pašvaldību koordinatori ir gatavi darbam, lai informētu talkotājus par talkas norisi un talkošanas iespējām. Tāpat kā pērn, arī šogad jāņem vērā visi drošības priekšnosacījumi, kas būs aktuāli uz Lielās talkas norises brīdi, taču pašvaldības aicina visus, kuri vēlas un var talkot, aprīļa pēdējā sestdienā vienoties Latvijas sakopšanā un labiekārtošanā.

Latvijas pašvaldības un Latvijas Pašvaldību savienība Lielo talku ir atbalstījušas jau kopš tās pirmsākumiem 2008. gadā, nodrošinot iedzīvotāju informēšanu par talkošanu, talkošanas vietu iezīmēšanu un atkritumu savākšanu. Pašvaldības vienmēr ir bijušas viens no galvenajiem Lielās talkas balstiem, bez kura šīs talkas, kādas mēs tās pazīstam, nebūtu iespējamas. Latvija ir vienīgā valsts pasaulē, kurā sabiedriska kustība, kuras mērķis ir rūpēties par vidi, tik ilgu laiku tiek atbalstīta valsts un pašvaldību līmenī.

Vita Jaunzeme, Lielās talkas vadītāja: “Esmu patiesi pateicīga Latvijas Pašvaldību savienībai kā vienam no mūsu pirmajiem un uzticamākajiem partneriem par atbalstu, kādu tā ir sniegusi Lielajai talkai, kā arī katrai Latvijas pašvaldībai atsevišķi. Bez jums mūsu darbs būtu daudz grūtāks un mēs nevarētu panākt to, ko šobrīd esam sasnieguši. Lielā talka ir kļuvusi ne vien par atkritumu savākšanas pasākumu, bet arī ieguvusi daudz plašāku nozīmīgumu, mudinot cilvēkus veikt labiekārtošanas darbus un izglītojot sabiedrību vides jautājumos. Taču ir skaidrs, ka bez katras Latvijas pašvaldības un mūsu sabiedrības iesaistes tas nebūtu iespējams. Latvijas pārākumu šajā jautājumā šogad atzina arī pasaules talku kustība “Let”s do it!”, kas Latviju uzteica kā valsti, kurā labiekārtošanā, sakopšanā un koku stādīšanā piedalījies procentuāli vislielākais brīvprātīgo skaits pret kopējo iedzīvotāju skaitu. Tas ir visu mūsu kopīgais sasniegums, kas nebūtu iespējams bez mūsu pašvaldību aktīvas līdzdalības.”

Gints Kaminskis, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis: “Par spīti dažādiem izaicinājumiem visa gada garumā, skaista, sakārtota, labiekārtota un veselīga vide vienmēr ir ļoti svarīga ikvienam iedzīvotājam visā Latvijā. Īpaši šogad novērtējam dabas vērtību un aizvien vairāk laika pavadām mūsu skaistajās lauku ainavās, meža takās, piekrastes smiltīs, zaļajos parkos un upju krastos. Latvijas Pašvaldību savienība Lielo talku atbalsta jau kopš pašiem pirmsākumiem, un esam gandarīti, ka gadu no gada pašvaldības piedalās, lai mūsu vide būtu tīra un sakārtota, tiktu labiekārtota kāda vieta vai izveidots jauns vides objekts. Ir patiess gandarījums, ka šī sadarbība ir rezultatīva un būtiska jau daudzus gadus. Lai arī kādas pārmaiņas un izaicinājumus piedzīvo pašvaldības, Lielā talka ir stabila un nemainīga vērtība. Tā ir tradīcija, kas pašvaldībās turpināsies, spējot operatīvi pielāgoties neierastajiem apstākļiem. Paldies visām pašvaldībām par šo aktīvo darbu un ieguldījumu talkas nodrošināšanā!”

Visi “solo” talkotāji jeb cilvēki, kuri plāno doties dabā un sakopt savu apkārtni individuāli, savu talkošanas vietu var atzīmēt Lielās talkas mājaslapā, solotalku kartē https://talkas.lv/liela-talka/solo-talkas/. Ja dodaties talkot divatā, “ģimenes talkā” (no vienas mājsaimes) vai citā formā atbilstoši tābrīža ierobežojumiem, savu talkošanas vietu varat atzīmēt Lielas talkas kartē https://talkas.lv/liela-talka/pieteikt-talku/, sākot ar šā gada 24. martu – mēnesi pirms Lielās talkas.

Par Lielo talku: Lielā talka ir nevalstiska kustība Latvijā, kas kopš 2008. gada ne tikai katru gadu organizē talkas visā valstī, bet īsteno arī dažādus projektus sabiedrības izglītošanai vides aizsardzības jautājumos. Lielās talkas patrons ir Valsts prezidents, ierindojot Latviju starp pirmajām valstīm pasaulē, kur vides aktivitātēm ir valstisks atbalsts tik augstā līmenī. 2019. gada augustā patronāžu pārņēma jaunais Valsts prezidents Egils Levits.

Par saviem zaļajiem darbiem rakstiet arī mums talkas@talkas.lv un projects@talkas.lv vai arī dalieties ar tiem sociālajos tīklos, izmantojot tēmturus: #LielaTalka2021 #Espiederunakotnei #sakopsavusetu.

Papildu informācijai:

Nikola Matjušenko,

Lielās talkas sabiedrisko attiecību konsultante

mob. tālr.: 26431149

e-pasts: nikola.matjusenko@onecom-latvia.com