Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Valmierā pieejams pārtikas apmaiņas ledusskapis

Valmierā pēc biedrības “Kristīgais žēlsirdības centrs” brīvprātīgo palīgu iniciatīvas ēkas Stacijas ielā 26 foajē uzstādīts pārtikas apmaiņas ledusskapis, lai palīdzētu iedzīvotājiem, kuriem nepieciešams atbalsts pārtikas produktu saņemšanai maltīšu pagatavošanai, un samazinātu atkritumos izmestās pārtikas apjomu.

Iedzīvotāji, kuri savām vajadzībām sarūpējuši pārāk daudz pārtikas produktus, tos var nogādāt pārtikas apmaiņas ledusskapī un padalīties ar kādu, kuram produktu trūkst. “Pārtikas apmaiņas ledusskapis ir ne vien atbalsts iedzīvotājiem, bet arī starptautiska kustība pret pārtikas izšķērdēšanu – tā vietā, lai izmestu pārtiku, kas pašiem kļuvusi nevajadzīga, iedzīvotāji ir aicināti to atstāt pārtikas apmaiņas ledusskapī. Šobrīd populārākie ievietotie produkti ir dažādi dārzeņi, maize, tēja un cepumi. Pārtikas apmaiņas ledusskapja atrašanās vietas pievienotā vērtība ir tuvums biedrības “Kristīgais žēlsirdības centrs” Labdarības zupas virtuvei, kas pēc maltīšu pagatavošanas neizmantotos pārtikas produktus nogādā uz pārtikas apmaiņas ledusskapi, kā arī padalās ar vairumā ziedotiem pārtikas produktiem, piemēram, ievārījumu vai salātiem,” stāsta biedrības “Kristīgais žēlsirdības centrs” Valdes priekšsēdētāja Gaida Pevko.

Pārtikas apmaiņas ledusskapī iespējams ievietot un saņemt pārtikas produktus katru darba dienu no plkst. 8 līdz 18.

Lietojot pārtikas apmaiņas ledusskapi, biedrība “Kristīgais žēlsirdības centrs” aicina rīkoties cieņpilni un ievērot vispārējos lietošanas un higiēnas noteikumus! Pārtikas apmaiņas ledusskapī aizliegts ievietot pārtikas produktus pēc to derīguma termiņa beigām, atvērtus iepakojumus, daļēji izlietotus produktus, pašgatavotus ēdienus, dzērienus un pārtikas produktus, kuri ir sabojājušies un to var noteikt vizuāli.

Pārtikas apmaiņas ledusskapi uzrauga biedrība “Kristīgais žēlsirdības centrs”, kas vienas dienas laikā vairākkārt pārbauda ledusskapja saturu un uzmana, lai tajā neatrastos neatļauti produkti. Ja pārbaudes laikā konstatē, ka, piemēram, produktam drīzumā beigsies derīguma termiņš, lai izvairītos no produkta izmešanas atkritumos, tas savlaicīgi tiek nogādāts Labdarības zupas virtuvei un izlietots maltīšu pagatavošanā.

Izmantojot pārtikas apmaiņas ledusskapi produktu ievietošanai vai saņemšanai, ir jāievēro drošības prasības Covid-19 izplatības mazināšanai – jālieto sejas aizsargmaska, pie ieejas ēkā Stacijas ielā 26 jādezinficē rokas, jāievēro vismaz 2 metru distance vienam no otra.

“Valmieras pilsētas pašvaldības Sociālo lietu pārvaldei jau daudzu gadu garumā ir izveidojusies laba sadarbība ar biedrību “Kristīgais žēlsirdības centrs”, kas sniedz atbalstu trūcīgiem un maznodrošinātiem iedzīvotājiem, palīdz senioriem un nodrošina Dienas centra bērniem pakalpojumu. Sociālo lietu pārvalde novērtē un pateicas biedrībai par iniciatīvu izveidot pārtikas apmaiņas ledusskapi, tādējādi radot daudzveidīgākas iespējas iedzīvotājiem atbalsta saņemšanai un mudinot sabiedrību rūpēties par apkārtējo vidi,” pateicību biedrībai par iniciatīvu pauž Valmieras pilsētas pašvaldības Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Kaija Muceniece.

Biedrība “Kristīgais žēlsirdības centrs” kā sabiedriskā labuma organizācija darbojas kopš 2005. gada, un tās mērķis ir trūcīgo Valmieras iedzīvotāju labklājības līmeņa paaugstināšana un iedzīvotāju sociālā integrācija. Biedrībā “Kristīgais žēlsirdības centrs” darbojas tīrības telpa “Mazgāmutis”, Labdarības zupas virtuve, Dienas centrs bērniem un tagad arī pārtikas apmaiņas ledusskapis. Plašāka informācija: www.kzc.lv. Ēkā Stacijas ielā 26 līdzās biedrībai “Kristīgais žēlsirdības centrs” ar Valmieras pilsētas pašvaldības atbalstu darbojas arī biedrības “Latvijas Sarkanais Krusts” Valmieras nodaļas Labdarības noliktava.

Sagatavojusi Liene Pinne,

Valmieras pilsētas pašvaldības

Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas

sabiedrisko attiecību speciāliste