Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

URBACT projekta aktualitātes Alūksnē

Alūksnes novada pašvaldība turpina aktīvi īstenot URBACT programmas projektu “Augoša pilsēta: Ilgtermiņa lejupslīdes pārvarēšana mazajās pilsētās”. Līdz šim ir ieguldīts darbs, gatavojot mēru deklarāciju, kā arī strādāts pie jaunā uzsaukuma sagatavošanas.

Mēru deklarācija

Projektā “Augoša pilsēta: Ilgtermiņa lejupslīdes pārvarēšana mazajās pilsētās” (“Re-grow City: Tackling Long Term Decline in Smaller Cities”) Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis parakstījis mēru deklarāciju, par kuru vienojās visas astoņas projektā iesaistītās Eiropas pilsētas: Altena (Vācijā), Idrjia (Slovēnijā), Igoumenitsa (Grieķijā), Manresa (Spānijā), Melgaço (Portugālē), Nyírbátor (Ungārijā), Isernia (Itālijā) un Alūksne.

Deklarācijas pamatā ir astoņu mazo Eiropas pilsētu iniciatīva, kuras mērķis ir apmainīties ar zināšanām un veidiem, kā cīnīties pret ilgtermiņa lejupslīdi. Deklarācijas mērķis ir kļūt par balsi mazajām un vidēja izmēra pilsētām Eiropā, kā arī atvērt Re-grow city tīklu citām mazām pilsētām, kuras piedzīvo ilgtermiņa lejupslīdi, veicinot labās prakses apmaiņu, lai celtu kapacitāti un piedāvātu savstarpēju atbalstu, nodrošinot resursus cīņā pret lejupslīdi. Ar mēru deklarācijas pilno versiju varat iepazīties šeit.

Darbs pie pilsētas mēru deklarācijas, kas adresēta Eiropas augstākajām institūcijām, aizsākās 2020. gada janvārī Nyírbátorā, kur to izstrādāja darba grupa. Tajā piedalījās arī pārstāvji no Alūksnes novada pašvaldības – priekšsēdētāja vietnieks Aivars Fomins, uzņēmējdarbības atbalsta speciāliste Māra Saldābola un Sociālo lietu pārvaldes projektu vadītāja Kristīne Lāce.

POP-UP pavasara uzsaukums

Līdz ar pavasara un aktīvās tūrisma sezonas atsākšanos Alūksnes novada pašvaldība aicina iesaistīties un kopīgi iedzīvināt pilsētu ar POP-UP metodes palīdzību. Ikviens – gan privātpersona, gan juridiska persona – var pieteikt savu ideju projektā, aizpildot pieteikuma anketu līdz 16. aprīlim. Anketu atradīsiet šeit.

No pašvaldības puses tiks sniegtas konsultācijas, palīdzība telpu atrašanā un atbalsts mārketinga aktivitātēs.

Atgādinām, ka POP-UP ir uz nenoteiktu laiku izveidots veikals, kafejnīca, ražošanas vai pakalpojumu sniegšanas vieta vai kāds cits biznesa veids, kura mērķis ir ieinteresēt klientus vai pārbaudīt biznesa idejas dzīvotspēju.

Sagatavojusi Sanita Spudiņa,

Alūksnes novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste