Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Izsludināta kandidātu pieteikšana Dzimumu līdztiesības balvai

Latvijas Sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīkls un Latvijas Pašvaldību savienība aicina nominēt pašvaldību politiķes un politiķus Dzimumu līdztiesības balvai, piesakot kandidātus līdz šā gada 23. aprīlim šeit.

Dzimumu līdztiesības balvas mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par dzimumu līdztiesības jautājumiem un novērtēt politiķu ieguldījumu dzimumu līdztiesības nodrošināšanā, īpašu uzmanību pievēršot Eiropas Savienības un ANO konvencijās nostiprinātajām dzimumu līdztiesības vērtībām. Dzimumu līdztiesības balva šogad pašvaldību politiķiem tiks pasniegta jau trešo reizi, un tradicionāli to pasniedz pirms pašvaldību vēlēšanām.

Latvijas nevalstiskās organizācijas aicinātas nominēt politiķus, kas ieguldījuši darbu un pašvaldības līdzekļus, lai mazinātu Covid-19 ietekmi, sniedzot palīdzību sievietēm, ģimenēm ar bērniem, nodrošinājuši atbalstu īpaši neaizsargātām grupām (cilvēki ar invaliditāti, jaunās māmiņas, pirmspensijas un pensijas vecuma sievietes, romi u. c.), lai veicinātu veselību, it īpaši sievietēm, veicinātu vardarbības mazināšanu pret sievietēm un bērniem, ģimenei draudzīgas infrastruktūras attīstību, veicinājuši sieviešu līdzdalību un pārstāvniecību sabiedrības dzīvē, veicinājuši sieviešu ekonomiskā stāvokļa uzlabošanu, darba un privātās dzīves līdzsvaru.

Katrā plānošanas reģionā tiek pasniegta viena balva. Būtiska ir balvas kandidātu darbības ietekme vietējā, reģionālā, nacionālā, ES vai starptautiskā līmenī.

Konkursa noteikumi atrodami šeit.

Dzimumu līdztiesības balvu 2006. gadā iedibināja Latvijas Sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīkls, un to līdz šim par ieguldījumu pašvaldībā ir saņēmuši Rita Strode, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja, Nellija Kleinberga, Skrundas pilsētas domes priekšsēdētāja, Juris Žūriņš, Limbažu pilsētas domes priekšsēdētājs, Aizkraukles dome Leona Līduma vadībā, kā arī Jelgavas, Jūrmalas, Rēzeknes un Ventspils dome.