Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ģimenes ārstu piesaistei reģioniem pieejams ES fondu finansējums

Nolūkā piesaistīt ārstniecības personālu ārpus Rīgas, tajā skaitā ģimenes ārstus, Veselības ministrija īsteno ES fondu projektu, kurā izmaksā naudas kompensācijas.

Eiropas Sociālā fonda projekta “Ārstniecības un ārstniecības atbalsta personu pieejamības uzlabošana ārpus Rīgas” (Nr. 9.2.5.0/17/I/001) kopējais attiecināmais finansējums ir 10 miljoni eiro.

Lai nodrošinātu pacientu aprūpi un veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību reģionos, naudas kompensācijas var saņemt virkne ārstniecības personu, tajā skaitā arī ģimenes ārsti:

* ģimenes ārsts pensijas vecumā par specifisko zināšanu, informācijas un pieredzes nodošanu; jaunais ģimenes ārsts par specifisko zināšanu, informācijas un pieredzes pārņemšanu;

* ģimenes ārsts var pretendēt un saņemt finanšu atbalstu arī kā speciālists, kurš sāk strādāt reģionā (bez prakses pārņemšanas).

Lai pretendētu uz naudas kompensāciju par ģimenes ārsta prakses nodošanu un pārņemšanu, abiem ārstiem Veselības ministrijā ir jāiesniedz pieteikums un izziņa no Nacionālā veselības dienesta. Svarīgi! Pirmie soļi kompensācijas saņemšanai ir ārstu vienošanās par prakses nodošanu un pārņemšanu un pieteikšanās Veselības ministrijā. Ģimenes ārsts, kurš pārņem praksi, līgumattiecības ar Nacionālo veselības dienestu slēdz pēc tam.

Lai ģimenes ārsts (bez prakses pārņemšanas) pretendētu uz naudas kompensācijas saņemšanu kā ārsts speciālists, kurš strādā reģionā, Veselības ministrijā ir jāiesniedz aizpildīta pieteikuma veidlapa.

Saņemot šo naudas kompensāciju, speciālisti apņemas reģionā strādāt vismaz piecus gadus.

Visi nosacījumi kompensāciju izmaksai un pieteikumu veidlapas pieejamas vietnē talakizglitiba.lv šeit.

Kompensāciju izmaksa pamatā ir vērsta uz papildu speciālistu piesaisti, tāpēc ieviests kritērijs par nodarbinātību 2017. gada 24. martā, kas ir diena, kad stājās spēkā MK noteikumi nr. 158 par kārtību, kādā izmaksā šo atbalstu.

Pretendentu atlases periods notiek no 2018. gada maija un tiek plānots līdz 2023. gada 31. jūlijam vai līdz pieejamā finansējuma apguvei. Līdz šim projektā Latvijas reģionos jaunajiem ģimenes ārstiem kopumā nodotas 14 prakses, visvairāk Kurzemē.

Kontaktinformācija: 60003345, 67876087; kompensacijas@vm.gov.lv.

Sagatavojusi Barbara Ālīte,

Veselības ministrijas

Ārstniecības personu piesaistes reģioniem projekta nodaļas

sabiedrisko attiecību speciāliste