Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Aicina pieteikt idejas Iedvesmas bibliotēkai

Latvijas Nacionālās bibliotēkas atbalsta biedrība (biedrība) uzsāk jaunu projektu Iedvesmas bibliotēka un aicina Latvijas bibliotēkas pieteikt savas idejas.

Biedrības mērķis ir atbalstīt bibliotēkas un pašvaldības ceļā uz pozitīvām pārmaiņām un iedrošināt pilnveidot bibliotēku vidi un pakalpojumus. Aicinām uz sadarbību bibliotekārus un pašvaldības, kas vēlas un ir gatavi realizēt jaunas idejas! Pieteikties var ikviena bibliotēka, kurai ir redzējums par mūsdienīgām pārvērtībām savā bibliotēkā un kuras pašvaldība ir gatava līdzfinansēt projektu. Projektos, kuri biedrību aizraus un pārliecinās, tā kļūs par partneri – sniegs finansējumu līdz 50%, organizatorisku atbalstu un iespēju saņemt profesionālu arhitektu un dizaineru konsultācijas.

Pieteikt ideju Iedvesmas bibliotēkai var līdz šā gada 31. augustam. Idejai jābūt par mūsdienīgām pārvērtībām vietējās bibliotēkas saturā, dizainā vai arhitektūrā. Biedrība izraudzīsies labākās idejas un ar ziedotāju atbalstu palīdzēs tās īstenot. Sadarbojoties biedrībai, bibliotēkai un pašvaldībai, veidosim bibliotēkas par laikmetīgām kultūrvietām.

Dalībai Iedvesmas bibliotēkā izraudzītās bibliotēkas paziņos 2021. gada decembrī. Bibliotēku idejas tiks realizētas 2022. gada laikā.

LNB atbalsta biedrības direktore Karina Pētersone: “Biedrība daudzu gadu laikā ir bijusi lieciniece tam, kā mūsu bibliotēkas kļūst arvien pievilcīgākas, atvērtākas, aicinošākās. Ar Iedvesmas bibliotēku šīm pozitīvajām pārmaiņām vēlamies iedrošināt arī tās bibliotēkas un pašvaldības, kam ir lieliskas idejas par bibliotēku pilnveidošanu, bet līdz šim nav bijusi iespēja tās īstenot. Vide bibliotēkās ir ļoti svarīga gan lasītājiem, gan darbiniekiem. Tā ietekmē pakalpojumu sniegšanu, apmeklētāja pieredzējumu un vēlmi atgriezties bibliotēkā.

Par Iedvesmas bibliotēkas simbolu izraudzīts LOGS. Logs ļauj ieplūst gaismai un svaigam gaisam, tas ļauj redzēt vairāk un tālāk. Esam pārliecināti, ka kopā mums izdosies paveikt skaistus, vērtīgus un paliekošus darbus!”

Uzsākt projektu Iedvesmas bibliotēka biedrību rosināja 2019. gadā īstenotās vizuālās pārmaiņas Latvijas Nacionālās bibliotēkas bērnu lasītavā. Pateicoties biedrības ziedotājiem un sadarbībai ar arhitektu biroju Gaiss, mākslinieci Rūtu Briedi un AS Latvijas finieris, bērnu lasītava ieguva jaunu dizainu. Šo projektu atzinīgi novērtējuši lasītavas apmeklētāji, un tas pamanīts arī starptautiskā mērogā.

Iedvesmas bibliotēkas nolikums un plašāka informācija par projektu atrodama www.gaisma.lv.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas atbalsta biedrība ir nevalstiska sabiedriskā labuma organizācija, kas jau 23 gadus piesaista ziedojumus un atbalsta Latvijas Nacionālo bibliotēku un bibliotēkas visā Latvijā, palīdzot kļūt par mūsdienīgiem informācijas, izglītības un kultūras centriem.

Sagatavojusi Sanita Kitajeva

LNB atbalsta biedrība

29355624, sanita@gaisma.lv, www.gaisma.lv

Projekta "Iedvesmas bibliotēka" nolikums