Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ar mobilo lietotni liepājnieki varēs ērtāk ziņot par nepieciešamajiem uzlabojumiem pilsētvidē

Lai paplašinātu iespējas iedzīvotājiem ērtāk nodot informāciju par uzlabojumiem pilsētvidē, kā arī veicinātu saziņu ar Liepājas pašvaldību, izveidota mobilā lietotne ar nosaukumu “Liepājas pilsēta”. Sākotnēji lietotnē ir pieejamas četras funkcijas: informēt par nepieciešamajiem uzlabojumiem pilsētvidē, izplānot braucienu pilsētas sabiedriskajā transportā, iepazīties ar gaidāmajiem pasākumiem un saņemt svarīgākos paziņojumus no pašvaldības.

Lietotnes sadaļā “Sūtīt ziņu” iedzīvotāji aicināti informēt pašvaldību par nepieciešamajiem uzlabojumiem pilsētvidē. Tajā var ziņot par Komunālās pārvaldes atbildībā esošajām jomām, piemēram, par izdegušu apgaismojumu, radušos bedri ielas segumā, bojātu soliņu vai nolauztiem koku zariem pilsētas parkos. Izsakot ierosinājumus vai ziņojot par problēmām, lietotājs var pievienot attēlus un norādīt precīzu atrašanās vietu. Atsūtītie ziņojumi tiks apstrādāti, nodoti atbildīgajiem dienestiem un turpat lietotnē sniegta atgriezeniskā saite par konkrētā gadījuma risināšanas statusu.

Lietotnes sadaļā “Transports” var izplānot braucienu pilsētas sabiedriskajā transportā, tostarp apskatīt un izmantot transporta reāllaika karti, maršrutu plānotāju un kustību sarakstu. Sabiedriskā transporta pasažieri jau ir novērtējuši reāllaika karti, kurā tiešsaistē redzama sabiedriskā transporta kustība.

Sadaļā “Pasākumi” var apskatīt gaidāmos pasākumus un norises Liepājā, tostarp atlasīt pasākumus pēc to norises vietas, laika un veida un saglabāt interesējošos pasākumus savā kalendārā.

Sadaļā “Paziņojumi” var vienkopus apskatīt aktuālākos pašvaldības paziņojumus. Lai nepalaistu garām svarīgākos jaunumus, var izvēlēties saņemt “push notification” jeb pašpiegādes paziņojumus.

Mobilo lietotni “Liepājas pilsēta” var bez maksas lejupielādēt savā viedierīcē:

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=lv.mtx.liepaja;

AppStore: https://apps.apple.com/lv/app/liep%C4%81jas-pils%C4%93ta/id1543213335

Lietotnes izmantošanai vajadzīgs interneta pieslēgums (mobilie dati, Wi-Fi), kā arī lietotājam nepieciešams autentificēties, ievadot savu tālruņa numuru.

Arī turpmāk plānota lietotnes attīstība un jaunu pakalpojumu izstrāde, piemēram, elektroniskie norēķini par braukšanas biļetēm sabiedriskajā transportā, iesniegumu iesniegšana pašvaldības pakalpojumu saņemšanai, aptaujas iedzīvotāju viedokļa noskaidrošanai, mājdzīvnieku digitālā pase. Turpmāko moduļu ieviešana ir atkarīga no pieejamā finansējuma.

Lietotnes izstrādi un integrēšanu ar pašvaldības dokumentu vadības sistēmu veicis SIA “ZZ Dats” par līgumsummu 50 040 eiro.

Sagatavojusi Dace Freidenfelde,

Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas

Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas

sabiedrisko attiecību speciāliste