Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Rīgas pašvaldība dāvinās apkaimēm egļu dižstādus

Aizsākot jaunu tradīciju un veicinot apzaļumošanu pilsētā, Rīgas dome Lielajā talkā pilsētas apkaimēm dāvinās egļu dižstādus.

Egles plānots stādīt katras apkaimes centrā, lai jaunie kociņi kļūtu par apkaimju iedzīvotāju pasākumu un svētku centrālo objektu. Ziemā šīs egles kļūs par galvenajām apkaimju Ziemassvētku eglēm, kas veicinās svētku sajūtu arī ārpus Rīgas centra un būs tuvāk ikvienam pilsētas iedzīvotājam. Kociņu stādīšanas idejas iniciatori ir deputāti Inese Andersone un Kaspars Spunde.

“Mēs vēlamies panākt maksimālu iedzīvotāju iesaisti Rīgas labiekārtošanā, lai pilsēta būtu patīkama un pievilcīga ikvienam – gan centrā, gan apkaimēs. Dižstādu stādīšana būs tikai viena no pirmajām iniciatīvām pilsētvides uzlabošanā,” uzsvēra Inese Andersone.

“Šādu īstu un zaļu egļu formātā mēs varam sniegt svētku sajūtu visai pilsētai, un tas ne tikai būs skaisti, bet arī sasauksies ar mūsu “zaļo politiku”. Iepriekšējos svētkos aktīvisti savās apkaimēs paši gādāja eglītes, bet tagad ar pašvaldības atbalstu jau būs gatava vieta, kur iedzīvotājiem svinēt svētkus, solidarizēties un vienkārši būt kopā. Tā būs apkaimju renesanse,” sacīja Kaspars Spunde.

Rīgas dome aicina apkaimju biedrības un aktīvistus līdz 15. aprīlim pieteikt savas apkaimes iespējamo vietu kociņa stādīšanai, rakstot Rīgas domes Teritorijas labiekārtošanas pārvaldes priekšniekam Viktoram Admidiņam: Viktors.Admidins@riga.lv. Tad pašvaldība izvērtēs, vai norādītā vieta ir atbilstoša kociņa stādīšanai. Stādīšana apkaimju pārstāvjiem būs jāveic saviem spēkiem.

Kopumā Rīgā ir 58 apkaimes.

Sagatavojusi Aira Šmelde,

Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes

projektu koordinatore