Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Jaunpils pils svin 720 gadus!

Jaunpils pils svin 720 gadus! Par svinību centrālo tēmu izvēlēts cilvēkfaktors un svinībām dots nosaukums “Cilvēks kā pils dvēsele cauri gadsimtiem!”.

Tikai pateicoties cilvēkiem – gan pils darbiniekiem, gan apmeklētājiem, Jaunpils pils ir spējusi pastāvēt un saglabāt savu īpašo valdzinājumu septiņu gadsimtu garumā.

720 gadi ir nozīmīgs skaitlis gan vēsturiski, kad 1301. gadā Jaunpils pils vārds pirmo reizi tiek minēts hronikā, gan mūsdienās, kad Jaunpils pils ir vienīgā viduslaiku pils Latvijā, kas saglabājusi savu sākotnējo izskatu un auru.

Katru mēnesi tiks atspoguļoti stāsti par nozīmīgiem Jaunpils pils cilvēkiem mūsdienās, un pils kroga šefpavārs piedāvās īpašu jubilejas ēdienu “Brieža steiks Barona gaumē”, notiks interesanti pasākumi ar apmeklētāju līdzdalību, kā arī tiks rīkoti interesanti digitāli notikumi.

Pils svinību kulminācijas pasākums plānots vasaras noslēgumā kādā no pils skaistākajām vietām ar grandiozu brīvdabas koncertu Cilvēkiem!

Vairāk par Jaunpils pils jubilejas svinībām meklējiet: https://jaunpilspils.lv/!

Sagatavojusi Inese Gintere,

Jaunpils pils

mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītaja