Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

KNAB vebinārs par administratīvo resursu izmantošanu priekšvēlēšanu aģitācijai

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ar Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) informatīvo atbalstu 28. aprīlī aicināja valsts un pašvaldību institūciju pārstāvjus piedalīties bezmaksas vebinārā par administratīvo resursu izmantošanas aizliegumu priekšvēlēšanu aģitācijai.

Latvijā šā gada 6. februārī sākās priekšvēlēšanu aģitācijas periods, kas ilgs līdz pašvaldību vēlēšanu dienai – 5. jūnijam. KNAB atgādina, ka politiskajiem spēkiem, arī deputātu kandidātiem, aizliegts priekšvēlēšanu aģitācijai izmantot valsts un pašvaldību institūciju administratīvos resursus. Aizlieguma mērķis ir novērst nevienlīdzīgu konkurenci starp deputātu kandidātiem, kas ieņem amatus valsts un pašvaldību institūcijās, un citiem deputātu kandidātiem, kā arī nepieļaut kāda politiskā spēka reklamēšanu par valsts budžeta līdzekļiem, kas piešķirti institūcijas darbības nodrošināšanai.

Administratīvie resursi ir valsts un pašvaldību institūciju finanšu līdzekļi, kustamā un nekustamā manta, sniegtie pakalpojumi, kā arī institūciju īstenotā sabiedrības informēšana. Lai mazinātu neatļautas administratīvo resursu izmantošanas riskus, KNAB kā viena no priekšvēlēšanu aģitāciju uzraugošajām iestādēm ar LPS informatīvo atbalstu aicināja valsts un pašvaldību institūciju pārstāvjus 28. aprīlī piedalīties bezmaksas tiešsaistes vebinārā, kurā KNAB Politisko organizāciju pārkāpumu izmeklēšanas nodaļas pārstāvji skaidroja administratīvo resursu jēdzienu, administratīvo resursu izmantošanas aizliegumu priekšvēlēšanu aģitācijai, kā arī iepazīstināja ar piemēriem, kas var norādīt uz iespējamu neatļautu administratīvo resursu izmantošanu. Vebināram bija pieslēgušies 145 interesenti.

Seminārā sniegtā prezentācija pieejama KNAB tīmekļvietnē šeit vai šeit.

 

Papildu informācijai:

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja

Stratēģiskās komunikācijas nodaļa

e-pasts prese@knab.gov.lv

tālr. 26334462