Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Alūksnes novads aicina kultūras iestādes visā Latvijā piedalīties akcijā “Gaišie logi”

4. maijā, svinot Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas dienu, kad jau par tradīciju kļuvuši Baltā galdauta svētki, Alūksnes novada tautas nami no pulksten 21:00 līdz 24:00 iedegs savos logos baltu gaismu, simboliski aicinot ikvienu domāt baltas domas, darīt baltus darbus, teikt baltus vārdus Latvijai un līdzcilvēkiem. Alūksnes novads aicina šajā akcijā iesaistīties arī citas kultūras iestādes Latvijā!

Jau vairāk nekā gadu kultūras iestāžu logi vakaros galvenokārt ir tumši, jo epidemioloģiskā situācija valstī liedz tām strādāt ar apmeklētājiem klātienē. Tomēr, apzinoties savu misiju, iestādes ne mirkli nav aizmirsušas par skatītājiem un apmeklētājiem, veidojot un dažādojot savu piedāvājumu gan vidē, gan attālināti, gan digitāli. Joprojām tiek domāts par Latvijai svarīgu tradīciju, notikumu un svētku noturību ar ticību par drīzu atkalsatikšanos.

“Tautas, kultūras un saieta nami ar savu darbību latvisko tradīciju saglabāšanā, valstij nozīmīgu svētku un atceru dienu organizēšanu, ar iedzīvotāju identitātes stiprināšanu, piederības sajūtas veidošanu un uzturēšanu, ar jaunradi un līdziesaisti ir ļoti svarīgs zobrats Latvijas valsts pulksteņa mehānismā. Ja vakaros šo ēku logos deg gaisma, tas liecina, ka novads ir dzīvs, ka tauta ir dzīva, ka Latvija ir dzīva,” uzsver Alūksnes novada pašvaldības Kultūras un sporta nodaļas vadītāja Sanita Eglīte.

Sagatavojusi Sanita Spudiņa,

Alūksnes novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste