Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ķekavas novadā pie Baložu pilsētas bibliotēkas uzstādīts viedais grāmatu skapis

28. aprīlī pie Baložu pilsētas bibliotēkas, kas atrodas Baložu pilsētā, Skolas ielā 4, tika uzstādīts pirmais  bibliotēku viedais grāmatu skapis Ķekavas novadā, kas ļaus ikvienam Baložu bibliotēkas lasītājam bezkontakta veidā ērti saņemt grāmatas ārpus bibliotēkas darba laika.

Kā informē bibliotēkas darbinieki, sākotnēji viedo grāmatu skapi testēs paši darbinieki, iepazīstot viedā skapja darbības principus, kā arī sagatavojot nepieciešamās instrukcijas un norādes, lai tā lietošana būtu viegli saprotama un ērti izmantojama ikvienam Baložu bibliotēkas klientam.

Viedajā grāmatu skapī būs iespēja saņemt sev vēlamās grāmatas no bibliotēkas krājumiem, ievērojot nosacījumu, ka grāmatas saņemšana jāveic piecu dienu laikā. Šāds termiņš noteikts, lai neradītu pārlieku lielu noslodzi grāmatu skapja darbībai un nekavētu grāmatu saņemšanu. Grāmatas varēs pieteikt telefoniski, e-pastā vai bibliotēkas elektroniskajā kopkatalogā, kā saņemšanas vietu norādot Baložu bibliotēkas viedo grāmatu skapi.

Bibliotēkas viedais grāmatu skapis tiks uzpildīts bibliotēkas darba laikā, bet lasītāji tās varēs saņemt tad, kad pašiem ir ērti. Kad izvēlētā grāmata tiks ievietota viedajā grāmatu skapī, lasītājs mobilajā telefonā īsziņā saņems kodu, kas, dodoties pēc grāmatas, būs jāievada grāmatu skapī. Pēc koda ievadīšanas atvērsies nodalījuma durvis, un lasītājs varēs saņemt savu grāmatu.

Sagatavojusi Vineta Vītoliņa,

Ķekavas novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību vadītāja