Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Reģionālā pašvaldības policija pārcēlusies uz jaunām modernām telpām Ķekavā

Ķekavas novada pašvaldība, atjaunojot tai piederošo ēku Ķekavā, Gaismas ielā 4a, ir izveidojusi modernas un drošības prasībām atbilstošas telpas Reģionālajai pašvaldības policijai.

Kā stāsta Reģionālās pašvaldības policijas (RPP) priekšnieks Māris Bomiņš, jaunās telpas pašvaldības policija vēl turpina labiekārtot un pakāpeniski apdzīvot, bet diemžēl koronavīrusa Covid-19 izplatības dēļ viss pašvaldības policijas kolektīvs drošības nolūkos nevar vienlaicīgi atrasties jaunajās telpās, jo šobrīd pašvaldības policijas darbinieku maiņas ir izvietotas vairākās lokācijās, lai šajā saslimstības izplatības laikā nodrošinātu nepārtrauktu drošības un sabiedriskās kārtības uzraudzību Ķekavas novadā.

Arī plānotais  Atvērto durvju dienu pasākums, lai iedzīvotājiem būtu iespēja apskatīt klātienē gan jaunās pašvaldības policijas telpas, gan arī ekipējumu un tehnisko nodrošinājumu, ir pārcelts uz brīdi, kad to pieļaus valdības noteiktās prasības attiecībā uz pulcēšanās ierobežojumiem saistībā ar Covid-19 izplatības mazināšanu.

Taču, neraugoties uz pašreizējo situāciju, Reģionālās pašvaldības policijas darbinieki ir gandarīti par pašvaldības veikto ieguldījumu un atbalstu, stiprinot drošības jomu Ķekavas novadā. “Šāds pašvaldības solis apliecina, ka Ķekavas novadā drošība ir viena no prioritātēm un pašvaldībai rūp iedzīvotāju drošība. Tāpat esam gandarīti, ka novērtēts mūsu pašvaldības policijas darbs, radot policijas darbiniekiem piemērotus  darba apstākļus un nodrošinot policijas vajadzībām atbilstošas telpas,” uzsver Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš.

Viņš stāsta, ka pēc Ķekavas novada domes lēmuma atjaunoto ēku nodot pašvaldības policijas rīcībā RPP aktīvi sadarbojās ar ēkas atjaunošanas darbu veicējiem, lai ēka tiktu pielāgota pašvaldības policijas vajadzībām un specifiskajām tehniskajām prasībām.

Jaunajā pašvaldības policijas ēkā izveidots plašāks videonovērošanas uzraudzības centrs, jo pašvaldības policija, veicinot drošības un sabiedriskās kārtības līmeni, īpašu vērību pievērš videonovērošanas sistēmas modernizēšanai un jaunu digitāli videokameru uzstādīšanai. Mūsdienīgās videokameras policijas darbiniekiem ir liels atspaids ne tikai drošības un sabiedriskās kārtības nodrošināšanā, bet arī pārkāpumu fiksēšanā un kvalitatīvu pierādījumu gūšanā, lai vainīgos likumpārkāpējus sauktu pie atbildības.

Ēkā izveidoti darba kabineti, kā arī atsevišķa iedzīvotāju pieņemšanas telpa, kas ir pozitīvi vērtējams aspekts gan no laba klientu servisa nodrošināšanas, gan no datu aizsardzības viedokļa. Tāpat ēkā ir paredzētas tieši pašvaldības policijas specifiskajām vajadzībām telpas – kā, piemēram, ieroču un munīciju glabāšanas telpas, izolators īslaicīgai aizturēto ievietošanai.

Ņemot vērā, ka Reģionālā pašvaldības policija savus pakalpojumus sniedz arī citām pašvaldībām – Iecavas, Ikšķiles un Inčukalna novadam –, jaunajā pašvaldības policijas ēkā izveidota arī plaša sanāksmju telpa, kurā varēs pulcēties policijas darbinieki no visām RPP pārvaldēm, lai varētu tur policijas darbiniekiem organizēt dažāda veida apmācības, seminārus un darba tikšanās.

RPP ēkas atjaunošanas darbu gaitā veikta telpu pārplānošana, logu un durvju nomaiņa, izbūvētas jaunas inženierkomunikācijas, ēkai atjaunota elektroenerģijas un ūdens padeve, kā arī gāzes pieslēgums katlumājai. Tāpat ir izbūvēta jauna apkures sistēma, jaunas labierīcību telpas un iekštelpās veikts kosmētiskais remonts, kā arī  atjaunotas centrālās kāpnes.

Tā kā pašvaldības policija nodrošina savus pakalpojumus visu diennakti, strādājot dežūrmaiņās, policijas darbiniekiem jaunajā ēkā ir nodrošinātas arī mūsdienu prasībām atbilstošas ģērbtuves, dušas un labierīcības telpas.

Ķekavas novada pašvaldība, lai padarītu vēl efektīvāku un kvalitatīvāku pašvaldības policijas darbu un risinātu telpu jautājumu, Reģionālo pašvaldības policiju pārcels uz jaunām, plašākām un piemērotākām telpām Ķekavas centrā, nekustamajā īpašumā Gaismas 4a (bijusī ēka “Pie Mārtiņa”), kuru tā iegādājās 2016. gadā tieši šīm vajadzībām.  Sākotnēji ēkā tika ieguldīti līdzekļi nama saglābšanas darbos, jo ēka atradās ilgstoši pamesta un netika ekspluatēta.

Sagatavojusi Vineta Vītoliņa,

Ķekavas novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību vadītāja