Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pašvaldības aicinātas iesaistīties psiholoģiskās un psihoterapeitiskās palīdzības pieejamības uzlabošanā

Lai nodrošinātu Latvijas iedzīvotājiem valsts apmaksātas psiholoģiskās un psihoterapeitiskās palīdzības pieejamību Covid-19 pandēmijas laikā un veicinātu labāku atgūšanos no Covid-19 ietekmes, Nacionālais veselības dienests (NVD) aicina pašvaldības iesaistīties šā pakalpojuma pieejamības uzlabošanā un informēt sava reģiona speciālistus par iespēju pieteikties valsts apmaksātas psiholoģiskās un psihoterapeitiskās palīdzības pakalpojumu sniegšanai.

Nacionālais veselības dienests atkārtoti izsludinājis pieteikšanos psihologu atlasei un aicina līdz 30. jūnijam nozares speciālistus pieteikties valsts apmaksātas psiholoģiskās un psihoterapeitiskās palīdzības pakalpojumu sniegšanai.

Pašvaldības aicinātas ņemt vērā, ka pakalpojums ir ārstniecības sastāvdaļa, kas paredz pakalpojuma sniegšanu personām ar noteiktām diagnozēm, pēc noteiktiem klīniskiem algoritmiem: psiholoģiskās un/vai psihoterapeitiskās palīdzības pakalpojumu sniegšanai var pieteikties sertificēti klīniskie un veselības psihologi (ar vai bez tālākizglītības psihoterapijā), kuri ir reģistrēti psihologu reģistrā, kā arī ārsti psihoterapeiti.

Detalizēta informācija par pieteikšanos, piedāvāto tarifu un līguma slēgšanu pieejama NVD vietnes sadaļā “Profesionāļiem” – “Aktualitātes”.