Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Gatavojoties Līgo svētkiem, pašvaldības aicinātas ievērot epidemioloģiskās drošības noteikumus

Ņemot vērā situāciju ar Covid-19 izplatību, Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) aicina savus biedrus ievērot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības noteikumus un neorganizēt Līgo svētkiem veltītus pasākumus.

LPS ir saņēmusi Latvijas Pasākumu producentu asociācijas vēstuli, kurā paustas bažas par atsevišķu pašvaldību plāniem šogad organizēt Līgo svētkiem veltītus pasākumus, lai gan valstī Covid-19 pandēmijas dēļ noteiktie ierobežojumi to liedz.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteiktajiem ierobežojumiem valstī joprojām ir aizliegti publiski pasākumi klātienē, kā arī ierobežojumi attiecas uz privātu pasākumu norisi un pulcēšanos.

Saskaņā ar Ministru kabineta 2021. gada 1. jūnija noteikumu nr. 335 “Grozījumi Ministru kabineta 2020. gada 9. jūnija noteikumos nr. 360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”” 21. punktu atļauti ir tikai epidemioloģiski drošu kultūras norišu izmēģinājuma projekti (pilotprojekti), kuru organizēšana ir saskaņota ar Kultūras ministriju un Veselības ministriju un kuru norises epidemioloģiskās drošības prasības saskaņojis Slimību profilakses un kontroles centrs.