Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pašvaldības aicinātas pievienoties Memorandam par sociālā darba attīstību pašvaldībās

Lai apliecinātu izpratni par sociālā darba un sociālo pakalpojumu nozīmi, kā arī iezīmētu apņemšanos savu pilnvaru laikā veltīt sociālajam darbam pienācīgus administratīvos, finansiālos un cilvēkresursus, pašvaldības ir aicinātas pievienoties Memorandam par sociālā darba attīstību pašvaldībās.

Memorandu sagatavojušas Latvijas Pašvaldību sociālo dienestu vadītāju apvienība un Latvijas Sociālo darbinieku biedrība, atgādinot pašvaldību deputātiem par sociālo darbu pašvaldībās un sociālajiem dienestiem, kuros savas dzīves laikā ar lielākām vai mazākām, vienreizējām vai ilgākām vajadzībām vēršas katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs.

"Sociālais darbs nav tikai pabalstu izmaksa vai konfliktu risināšana nelabvēlīgās ģimenēs. Veiksmīga sociālās funkcijas īstenošana pašvaldībā nozīmē cilvēku labklājību un iespējas realizēt savu potenciālu, veselīgas attiecības starp cilvēkiem un iedzīvotāju grupām, kā arī ilgtspējīgu vietējo kopienu," uzsver Memoranda autori.

Kas jādara, lai pievienotos Memorandam:

* jāiekļauj Memorands jaunās domes pirmo sēžu darba kārtībā un jānobalso par to;

* jāparaksta Memorands vai nu katram deputātam individuāli, vai domes priekšsēdētājam visas domes vārdā;

* informācija par Memoranda parakstīšanu jānosūta uz e-pasta adresi memorands@celamieskopa.lv.

Informācija par pašvaldību pievienošanos Memorandam būs pieejama:

vietnē www.celamieskopa.lv;

* Latvijas Pašvaldību sociālo dienestu vadītāju apvienības Facebook kontā;

* Latvijas Sociālo darbinieku biedrības Facebook kontā;

* kā arī reģionālajos un nacionālajos medijos.