Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Sāksies konkursa “Sakoptākais mežs” pretendentu detalizēta izvērtēšana

Noslēgusies Latvijas Meža īpašnieku biedrības konkursa “Sakoptākais mežs” īpašumu klātienes izvērtēšana, un sākusies detalizēta konkursa pretendentu izvērtēšana. Konkursa rezultātus paredzēts paziņot nozares gada balvas “Zelta čiekurs” pasniegšanas ceremonijā decembrī.

Viesojoties pie konkursa dalībniekiem, žūrijas komisijai bija iespēja klātienē apskatīt ļoti dažādus meža īpašumus, kuru saimnieki to veidošanā ieguldījuši vairāku gadu darbu, kā arī uzzināt par meža nākotnes attīstības plāniem. Saimnieki meža veidošanā un uzturēšanā ir balstījušies uz gadiem krāto pieredzi, kā arī regulāri atjaunina zināšanas, iepazīstoties ar jaunākajiem meža nozares pētījumiem un ekspertu padomiem.

Vairāku gadu garumā viesojoties mežu īpašumos, žūrijas komisija secinājusi, ka mežsaimniecībai Latvijā ir nākotne un, lai arī katram konkursa dalībniekam ir sava pieeja meža uzturēšanai un attīstībai, rūpes par mežu nav mazinājušās. Tāpat gandarījums ir par mežsaimnieku pārliecību par īpašumu saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

Konkursa mērķis ir apzināt labas mežsaimniecības prakses piemērus privātajos mežos un veicināt ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu. Konkursanti tiek vērtēti, analizējot meža īpašnieku ieguldījumu produktīvu un noturīgu mežaudžu izveidē, pievēršot uzmanību atjaunošanai, mežizstrādei, kopšanai, meža infrastruktūrai, ainavas elementu plānošanai, zinātniski pamatotu metožu izmantošanai ilgtspējīgā meža apsaimniekošanā. Konkursa organizētājs ir Latvijas Meža īpašnieku biedrība.