Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Līdz novembrim jāizvirza kandidāti darbam Latvijas Pašvaldību izpilddirektoru asociācijas Valdē

Līdz šī gada novembrim pašvaldībām jāizvirza savi kandidāti darbam Latvijas Pašvaldību izpilddirektoru asociācijas (LPIA) Valdē, lai decembrī plānotajā LPIA gada sapulcē varētu ievēlēt jaunu organizācijas vadību.

Piektdien, 3. septembrī, Talsu novada Mērsragā norisinājās LPIA sanāksme, kurā Valsts kancelejas atlīdzības politikas grupas vadītāja Laila Ruškule informēja par svarīgākajām izmaiņām atlīdzības nosacījumos, kuru mērķis ir veicināt valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku darba snieguma efektivitāti un kvalitāti.

Jauno regulējumu plānots ieviest 2022. gada pirmajā pusgadā, bet pašu sistēmu mainīt līdz 2024. gadam.

Lai detalizētāk izstāstītu par Valsts kontroles šovasar sagatavoto rokasgrāmatu pašvaldību speciālistiem, kā arī iestādes aktivitātēm pašvaldību jomā, sanāksmē piedalījās Valsts kontroles Piektā revīzijas departamenta direktors Edgars Korčagins. Viņš klātesošos informēja par Valsts kontroles plānoto administratīvi teritoriālās reformas īstenošanas izvērtēšanu, kur analizēs tādas jomas kā personāla politika, sadarbība ar zvērinātiem revidentiem, kā arī reorganizācijas un izmaksu atbilstība tiesību aktiem un labas pārvaldības principiem.

Nākamā izpilddirektoru tikšanās plānota 8. oktobrī Saldus novadā. Darba kārtībā būs sadarbība to pašvaldību ceļu uzturēšanā, pa kuriem ar palielinātu intensitāti transportē kokmateriālus, izpilddirektoru tiesības un pienākumi, kā arī gaisa attīrīšanas jautājumi.