Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

VARAM rīkos pasākumus par teritoriju attīstības plānošanu un Eiropas Savienības fondu piesaisti

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) no 22. līdz 24. septembrim organizēs tiešsaistes pasākumus plānošanas reģionu un pašvaldību attīstības plānošanas un projektu speciālistiem par teritoriju attīstības plānošanu un Eiropas Savienības (ES) fondu piesaisti jaunajā administratīvi teritoriālajā dalījumā.

22. septembrī pasākuma dalībniekus informēs par darbību pārmaiņu apstākļos, ņemot vērā administratīvi teritoriālo reformu, jaunus uzstādījumus attīstības plānošanai un ES fondu piesaistei (t. sk. viedums, klimatneitralitāte, digitālā transformācija), kā arī Covid-19 pandēmijas ietekmi. Pirmajā dienā paredzēti arī labās prakses iedvesmas stāsti, lai iedrošinātu pasākuma dalībniekus darbam pārmaiņu apstākļos.

23. septembrī paredzēta diskusija ar VARAM un neatkarīgajiem ekspertiem, kurā izvērtēt reģionu un pašvaldību attīstības plānošanas ieceres, sniedzot ieteikumus attīstības plānošanas dokumentu pilnveidošanai, lai aktīvāk un kvalitatīvāk virzītos uz viedumu, klimatneitralitāti un digitālo transformāciju, ņemot vērā sociāli ekonomisko situāciju reģionos. Tāpat plānots informēt par attīstības un budžeta plānošanas sasaisti, veicinot pašvaldību budžeta mērķtiecīgāku izmantošanu, labu pārvaldību, sabiedrības līdzdalību un citu resursu piesaisti līdzsvarotai dzīves vides attīstībai.

24. septembrī pasākuma dalībnieki uzzinās par Eiropas teritoriālās sadarbības programmas URBACT līdzšinējo projektu pieredzi un aktualitātēm. Tāpat plānots sniegt ieteikumus veiksmīgai sadarbībai tiešsaistes vidē, kas ir aktuāli Covid-19 pandēmijas apstākļos un jaunajā teritoriālajā ietvarā, nodrošinot sadarbību starp pašvaldības struktūrvienībām un pašvaldībām. Tiks organizēta arī iedvesmas sesija jauniem, inovatīviem projektiem, izmantojot URBACT un Interreg programmu atbalstu.

Trīs dienu semināram var pieteikties līdz 10. septembrim, aizpildot anketu vietnē https://forms.gle/SiX18kocoLtaUPhS6.