Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Dronu lietotājus aicina piedalīties nozares pilnveidošanā

Lai izveidotu dronu pārvaldības un uzraudzības sistēmu drošības uzlabošanai Latvijas Republikas gaisa telpā, VAS “Latvijas gaisa satiksme” (LGS), sadarbības ietvaros ar valsts aģentūru “Civilās aviācijas aģentūra” (CAA), izstrādā bezpilota gaisa kuģu (BGK) pārvaldības un uzraudzības sistēmas konceptu, un aicina ikvienu drona lietotāju piedalīties aptaujā.

Aizpildot aptaujas anketu, dronu lietotājiem un nozares speciālistiem ir iespēja sniegt savu viedokli par to, kādas ir nozares problēmas, kādi ir risinājumi un kā vajadzētu uzlabot normatīvo regulējumu, attīstīt valsts informācijas sistēmas, lai dronu lietošana būtu ērta un droša. 

Koncepta izstrādes laikā LGS veiks tālvadības pilotu paradumu un vajadzību analīzi drošai dronu ekspluatēšanai, kā arī veiks esošās sistēmas analīzi, noskaidrojot industrijas tendences un vajadzības. 
Ikvienam industrijas pārstāvim un dronu lietotājam ir iespēja sniegt savu vērtējumu par esošajām problēmām un nepieciešamajiem uzlabojumiem, aizpildot anonīmu aptaujas anketu, kas pieejama ŠEIT. Aptauju iespējams aizpildīt līdz 8. oktobrim.

Balstoties uz analīzes rezultātiem, Latvijā tiks izstrādāts augsta līmeņa redzējums drošai dronu pilotēšanai, kas iekļaus arī informāciju par ērtu, viegli lietojumu IT sistēmas izveidošanu.

Koncepta mērķis ir izveidot uz pētījumiem un citu valstu pieredzi balstītu vidēja termiņa stratēģisku dokumentu. Gala rezultātā tiks sagatavots IT sistēmas modeļa apraksts, lai attīstītu un izvērstu valsts mērogā digitālu vidi dronu operāciju nodrošināšanas vajadzībām.