Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Notiks tiešsaistes seminārs par videi draudzīgu ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu, jēgu un nākotni

"Lauku ceļotājs" 27.oktobrī aicina ikvienu interesentu piedalīties tiešsaistes seminārā par videi draudzīgu ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu, jēgu un nākotni, ko vadīs viens no Latvijā zināmajiem pavāriem Ēriks Dreibants.

No šī gada vides kvalitātes zīmi „Zaļais sertifikāts” var iegūt ne tikai naktsmītnes un lauku apskates saimniecības, bet arī ēdināšanas uzņēmumi, īpaši laukos.

Vērojot “Zaļā sertifikāta” (ZS) popularitāti, ēdināšanas nozares uzņēmēji ierosināja paplašināt tā darbību un pielāgot “Zaļo sertifikātu” arī kafejnīcām, restorāniem un citiem ēdināšanas uzņēmumiem, kuri savā darbībā akcentē videi un cilvēkam draudzīgu saimniekošanu. Specifiskus kritērijus ēdināšanas uzņēmumiem izstrādāja vides, ēdināšanas un tūrisma jomu eksperti, un tos testēja restorāns, kurš bija iniciators idejai par ZS nepieciešamību ēdināšanas jomā. Tagad ZS kalpo kā zaļās izvēles orientieris gan ēdināšanas uzņēmējiem, gan viesiem.

 

Tiešsaistes semināra sarunas tēmas:

•            Klientu pieprasījums restorānā pēc bioloģiskās pārtikas.

•            Pieprasījums pēc vegāna un veģetāra uztura.

•            Vietējo zemnieku un ražotāju produkcijas iekļaušana ēdienkartē.

•            ĢMO pārtikas produkti - kā tos atpazīt un vai iekļaut ēdienkartē?

•            Kā būt videi draudzīgam pašam un uzrunāt klientus?

„Zaļais sertifikāts” pārstāv vērtības, kuras sabiedrībai šobrīd īpaši svarīgas – dabiska, veselīga pārtika, atbildība pret vidi, līdzcilvēkiem un pasauli. Sertifikāta kritēriji ir vadlīnija šo vērtību īstenošanai ēdināšanas uzņēmumā. Zīme „Videi draudzīgs uzņēmējs” palīdz zaļi domājošiem cilvēkiem izvēlēties tos restorānus, kafejnīcas un viesu namu virtuves, kuru vērtības sakrīt ar viņu uzskatiem. Maltīte ceļojumā vai kāda nozīmīga notikuma svinēšana – ir labi, ja izvēle ir skaidra. Apliecinot zaļo domāšanu, uzņēmums var iegūt lojālu apmeklētāju grupas, kuras novērtēs zaļās iniciatīvas, ko restorāns realizēs savā ikdienas praksē. Ir īstais brīdis darboties šajā nišā, jo pēc ilgstošās dīkstāves ir iespēja atgriezties un iegūt papildus tirgus daļu. Svarīgi saprast, ka zaļās idejas nav modes lieta, kura drīz pāries un ka šāda pieeja nav fanātiska zaļo ideju pārspīlēta ieviešana, bet gan pragmatiska un ilgtspējīga sava biznesa attīstības iespēja.

Lai pieteiktos sarunai un saņemtu Zoom saiti, rakstiet uz e-pastu katrina@celotajs.lv.