Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Notiks starptautiska konference par pašvaldību un uzņēmumu perspektīvām bioatkritumu apsaimniekošanā

Vidzemes plānošanas reģions aicina pašvaldības reģistrēties starptautiskai tiešsaistes konferencei “Vietējo pašvaldību un to atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu perspektīvas un izaicinājumi bioatkritumu apsaimniekošanas jomā”, kas notiks 9. un 10.novembrī.

Pasākumā uzmanība tiks vērsta uz bioatkritumu apsaimniekošanas un izmantošanas nākotnes perspektīvām un izaicinājumiem, kā arī tiks aplūkotas  jaunākās bioatkritumu apsaimniekošanas un izmantošanas tehnoloģijas. Dalībniekiem būs iespēja uzzināt citu Eiropas valstu pieredzi bioatkritumu apsaimniekošanā. Konferencē īpaša uzmanība tiks veltīta arī biogāzes un biokomposta ražošanai, izmantojot sadzīves bioatkritumus. Tāpat dalībniekus plānots iepazīstināt ar vietējām stratēģijām un rīcības plāniem efektīvai  bioatkritumu apsaimniekošanai un izmantošanai.

Divu dienu konferencē tiks piedāvātas vērtīgas zināšanas un pieredze, kas noderēs gan pašvaldībām, gan visu līmeņu pārvaldes iestādēm, tostarp politikas veidotājiem un uzraudzītājiem. Tāpat aicināti piedalīties arī pārstāvji no valsts uzņēmumiem, kuru darbība saistīta ar atkritumu apsaimniekošanu un izmantošanu. Saturs būs saistošs arī pētniecības, tehnoloģiskās attīstības un inovāciju institūcijām un uzņēmējdarbības attīstības, tehnoloģiju pārneses organizācijām.

No Latvijas konferencē par aprites cikla pieeju un novērtējumu atkritumu apsaimniekošanai pašvaldību un to iestāžu līmenī uzstāsies Dr.phys. Rūta Bendere (Rīgas Tehniskā universitāte, biedrības “Latvijas Atkritumu saimniecības asociācija” valdes locekle), savukārt Dr.oec. Arnis Lēnerts (Latvijas Lauksaimniecības universitāte) konferences dalībniekus iepazīstinās ar labas prakses īstenošanas pamatnostādnēm aprites bioekonomikas attīstībai pašvaldību līmenī.

Pasākumu organizē Vidzemes plānošanas reģions kopā ar projekta “BalticBiomass4Value” partneriem - Halmstades Universitāti Zviedrijā un 3N Lejassaksijas Atjaunojamo resursu un bioekonomikas sadarbības tīklu Vācijā.

Konferences programma