Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Seminārs “Sociālais dialogs – cienīgs darbs”

Latvijas Pašvaldību darbinieku arodbiedrība sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību  rīkoja semināru “Sociālais dialogs – cienīgs darbs”. Semināra tiešsaistes videoieraksts skatāms LPS mājaslapā, sadaļā "Tiešraides, Videoarhīvs-Videoarhīvs" vai ŠEIT.

Darbs ir noteiktu uzdevumu veikšana. Tā ir mērķtiecīga darbība, kurā cilvēks realizē savu potenciālu, pašapliecinās, attīsta savas spējas, raksturu un gribu. Tas ir attiecību veids, kurā dominē formālās attiecības - noteikts lomu sadalījums, skaidri pienākumi, un tajās ir maz emociju. Turpretī personīgas attiecības ir tieši pretējas - emocionālas, pienākumu sadalījums mainās atkarībā no situācijas, noskaņojuma. Lai gan darbs ir formālas attiecības, pašā darba vietā ļoti bieži veidojas arī personīgas attiecības, jo darbā mēs pavadām lielāko dienas daļu. Personīgās attiecības, mikroklimats var kļūt par noteicošu faktoru darbavietas izvēlē.

Par psiholoģiskajiem kontraktiem un pārmaiņām darba vidē seminārā aicinās palūkoties Līga Bērziņa, Uzvediba.lv vadītāja, biedrības Latvijas Autisma apvienība vadītāja.

Semināra otrajā daļā notiks paneļdiskusija, kuras mērķis ir analizēt jautājumus par darba tiesiskajām attiecībām pašvaldībās, kā tiek organizēta darbinieku novērtēšana, grozījumi darba līgumos, darba līguma uzteikums.

Paneļdiskusijā piedalīsies  pašvaldību darbinieki  - praktiķi, juristi, personāla speciālisti.

Pasākums tiek īstenots ar Norvēģijas finanšu instrumenta 2014–2021 programmas “Sociālais dialogs – cienīgs darbs” finansiālu atbalstu.

Semināra programma