Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Aicina uz tiešsaistes semināriem par ZPI piemērošanu transporta un būvdarbu iepirkumos

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) 1. un 2. decembrī organizēs neklātienes vebinārus par zaļā publiskā iepirkuma (ZPI) kritēriju piemērošanu transporta un būvdarbu iepirkumos.

1.decembrī (10:00 - 13:00) notiks tiešsaistes seminārs par zaļā publiskā iepirkuma kritēriju piemērošanu transporta iepirkumos.  

Izvērtējot ZPI finansiālo īpatsvaru pēc iepirkumu veida, 2020. gadā veiktie transporta iepirkumi veidoja 32,3 miljonus eiro, no kuriem 90,7%  par  29,3 miljoniem eiro tika veikti, ievērojot zaļā publiskā iepirkuma kritērijus. Ja vērtē pēc iepirkuma skaita, tad 67,3% (198 iepirkumi) tika veikti piemērojot ZPI prasības. ZPI statistikas dati liecina, ka jau esošajā situācijā pasūtītāji izvēlas piemērot ZPI kritērijus transportlīdzekļu iepirkumos, lai gan pagaidām šī ir brīvprātīgā grupa. Seminārā eksperti diskutēs par iespēju ZPI kritērijus transporta iepirkumos noteikt kā obligāti piemērojamus.

Seminārā uzstāsies eksperti no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, SIA “Gateway&Partners”, Apvienība “Pilsēta cilvēkiem”, biedrība “Auto asociācija”, AS “Latvenergo”, diskutējot par zaļā publiskā iepirkuma kritēriju tvērumu transportlīdzekļu iepirkumos un iespēju noteikt obligāti piemērojamos zaļā publiskā iepirkuma kritērijus.  

Ikviens interesents var piedalīties vebinārā bez maksas, reģistrējoties ŠEIT

2. decembrī (10:00 - 13:00) notiks tiešsaistes seminārs par zaļā publiskā iepirkuma kritēriju piemērošanu būvdarbu iepirkumos.   

Izvērtējot ZPI finansiālo īpatsvaru būvdarbu iepirkumos, iepirkumu skaits ar norādi par ZPI piemērošanu būvdarbos ir bijis 28%, savukārt finansiālā izteiksmē tas veido 49% īpatsvaru vai 413 miljonus  eiro 2020.gadā. Pieaugoša tendence zaļā iepirkuma arvien plašākā pielietojumā būvniecības sektorā vērojama kopš 2017. gada. ZPI piemērošana būvdarbiem šobrīd ir brīvprātīga, taču ņemot vērā, ka būvniecības iepirkumi veido ļoti lielu ZPI apjomu, semināra ietvaros eksperti diskutēs par iespēju noteikt minimāli obligāti piemērojamo ZPI kritēriju tvērumu, ko piemērot būvdarbu iepirkumos.

Seminārā uzstāsies eksperti no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Ilgtspējīgas būvniecības padomes, Būvniecības valsts kontroles biroja, Cēsu novada pašvaldības, diskutējot par zaļā publiskā iepirkuma kritēriju tvērumu būvdarbu iepirkumos un iespēju noteikt minimāli obligāti piemērojamos zaļā publiskā iepirkuma kritērijus. 

Ikviens interesents var piedalīties vebinārā bez maksas, reģistrējoties ŠEIT.