Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Tiešsaistes konference “Iedzīvotāju iespējas iesaistīties lēmumu pieņemšanā Rīgā”

Piektdien, 26.novembrī notiks starptautiska tiešsaistes konference “Iedzīvotāju iespējas iesaistīties lēmumu pieņemšanā Rīgā”. Konferencē tiks prezentēti pētījuma rezultāti par sabiedrības līdzdalības iespējām Rīgas pašvaldībā, kā arī notiks divas diskusijas, kas būs veltītas līdzdalības jautājumiem valstspilsētās – viena ar valstspilsētu mēriem, otra ar Baltijas reģiona pašvaldību pārstāvjiem, kas strādā ar iedzīvotāju iesaisti pašvaldībās.

Konferences laikā tiks prezentēts domnīcas PROVIDUS jaunais pētījums “Iedzīvotāju iespējas iesaistīties lēmumu pieņemšanā Rīgā”.

Jau trešo gadu PROVIDUS analizē sabiedrības līdzdalības procesus Latvijas pašvaldībās. 2019. gada pētījums “Pārskats par iedzīvotāju iesaistes piemēriem Latvijas pašvaldībās” bija veltīts sekmīgu un inovatīvu sabiedrības līdzdalības piemēru apzināšanai, savukārt 2020. gada pētījumā “Sabiedrības līdzdalība pašvaldību attīstības plānošanas dokumentu izstrādē: Latvijas pašvaldību prakses izvērtējums” analizēta pašvaldību pieredze attīstības plānošanas dokumentu izstrādē, vērtējot, cik lielā mērā un kā šajā procesā tiek iesaistīti pašvaldības iedzīvotāji un nevalstiskās organizācijas (NVO). 2021. gadā galvenā uzmanība tika veltīta galvaspilsētas pašvaldībai – Rīgai, kas tās mēroga dēļ iepriekšējos pētījumos palikusi ārpus pētāmo pašvaldību loka. Pētījuma mērķis ir apzināt sabiedrības līdzdalības institucionalizētos mehānismus Rīgas valstpilsētas pašvaldībā, izvērtēt to darbību, kā arī veicināt iedzīvotāju iespējas nākotnē.

Konferences programma un reģistrācijas forma pieejama ŠEIT.