Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pašvaldības apceļos izstāde “Ar vienu vilcienu rītdienā”

Šogad pa Latvijas pašvaldībām ceļos vides izstāde “Ar vienu vilcienu rītdienā”, kas interesentus iepazīstinās ar “Rail Baltica” tapšanu. Izstāde līdz 18. aprīlim apskatāma pie Salaspils Kultūras nama “Rīgava” Līvzemes ielā 7. No 20. aprīļa izstāde apskatāma Jaunmārupē, Mazcenu alejā pie ūdenstorņa.

Plānots, ka izstādes ceļojuma laikā Satiksmes ministrijas pārstāvji kopā ar “Rail Baltica” projekta ieviesējiem tiksies gan ar partneriem no pašvaldībām, gan pašvaldību iedzīvotājiem ar mērķi skaidrot “Rail Baltica” īstenošanas progresu, sniegt atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem un pārrunāt ierosinājumus.

Izstāde radīta ar mērķi iedzīvotājus plašāk informēt  par “Rail Baltica” ātrvilcienu dzelzceļu – staciju atrašanās vietām, ātrvilcienu izskatu un cik ātri ar tiem varēs pārvietoties ikdienas braucienos vai ceļojot uz Eiropu.

Izstādes apmeklētāji saistošā un viegli uztveramā veidā var iepazīties ar “Rail Baltica” projekta aktualitātēm, plānoto starptautisko un reģionālo satiksmi, kravu loģistikas attīstības iespējām novadu pašvaldībās, kā arī faktiem par vēsturisko dzelzceļa savienojumu ar Eiropu.

Apmeklētāji var aktīvi iesaistīties izstādes izzināšanas ceļā, un tā būs interesanta visām apmeklētāju vecumu grupām. Izstādes stends aprīkots ar QR kodiem, kurus nolasot ar viedierīci var noskatīties video par Rīgas Centrālās stacijas vīziju, plānoto ātrgaitas dzelzceļa staciju lidostā “Rīga” un citām tēmām, vai arī noklausīties pagātnes leģendas par “Rail Baltica” topošo staciju atrašanās vietām.

Padomāts arī par apmeklētājiem ar bērniem, piedāvājot interaktīvu atmiņas spēli “Atrodi vienādos”, kurā bērniem jāatrod vienādi attēli par “Rail Baltica” projekta vides, pasažieru drošības un ērtības tēmām.

Salaspilī izstāde būs aplūkojama līdz 18. aprīlim. Vēlāk izstāde turpinās savu ceļojumu uz Jaunmārupi, kā arī citām novadu pašvaldībām, ko šķērsos topošā Eiropas sliežu platuma dzelzceļa līnija. Izstādes ceļojums pa novadu pašvaldībām Latvijā turpināsies līdz oktobra beigām. Noslēgumā izstāde tiks nodota Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejam, turpmākai ekspozīcijai muzeja āra teritorijā.

Izstādi tapusi ar Eiropas Savienības Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta atbalstu un sadarbībā ar novadu pašvaldībām.

Informāciju sagatavoja Satiksmes ministrija