Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Noslēdzies projekts par resursu efektivitātes uzlabošanu Rīgas metropoles areālā

2022.gada jūlija izskaņā noslēdzās Rīgas pilsētas pašvaldības sadarbībā ar 8 starptautiskajiem partneriem īstenotais “Interreg Europe” starpreģionu sadarbības programmas projekts “Resursu efektīvas pilsētvides politikas veidošana (EURE)”. Projekta mērķis bija uzlabot resursu efektivitātes plānošanu Eiropas pilsētās un reģionos, kā arī veicināt starptautiskās pieredzes apmaiņu starp Eiropas teritorijām un Eiropas Savienības (ES) fondu programmu vadībā iesaistītajām iestādēm Kohēzijas politikas ieviešanas efektivitātes uzlabošanai.

Ar projekta rezultātiem varēja iepazīties projekta ietvaros organizētajā noslēguma pasākumā un projektu ideju darbnīcā, kas notika šī gada 6.jūlijā. Pasākums pulcēja vietējos ekspertus, tostarp Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM), Rīgas Plānošana reģiona, Latvijas Pašvaldību savienības un Rīgas metropoles areāla pašvaldību pārstāvjus, lai atskatītos uz projekta gaitā īstenotajām aktivitātēm un projekta rezultātiem, kā arī piedalītos projektu ideju darbnīcā. Pasākuma laikā VARAM klātesošos iepazīstināja ar plānoto ES fondu un nacionālo programmu atbalstu viedo pašvaldību attīstībai. Projektu ideju darbnīcas rezultāti liecina par reģiona pašvaldību interesi turpināt projektā aizsākto sadarbību konkrētu projektu ideju attīstību aktivitātei "Viedās pašvaldības"

Projekta laikā tika izstrādāti un publicēti vairāki saturiskie ziņojumi par projektā iesaistīto Eiropas teritoriju esošo un nākotnes attīstību, kā arī aktīvi norisinājās pieredzes apmaiņa un visu iesaistīto pušu kapacitātes celšana. Aizvadīto 3 gadu gaitā noritējuši 6 klātienes un 3 tiešsaistes starptautiskie semināri, labās prakses pieredzes apmaiņas pasākumi un vizītes, tostarp Rīgā starptautisko partneru vizīte norisinājās š.g. 1.-2.jūnijā. Gūtā starptautiskā labās prakses pieredze tika veiksmīgi izmantota arī, izstrādājot “Interreg Europe” EURE rīcības plānu atbalsta instrumentu pilnveidošanai, kura ieviešana notiks turpmākā gada laikā.

Projekts tika īstenots no 2019. gada 1. augusta līdz 2022. gada 31. jūlijam. Plašāka informācija par projektu, kā arī izstrādātie ziņojumi pieejami Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta mājas lapā.