Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pasaules talka šoruden notiks 17.septembrī

Šogad, 17. septembrī, jau piekto gadu pēc kārtas Latvijā norisināsies World Cleanup Day jeb Pasaules talka. Tās ietvaros arī šogad turpināsim tradicionālo koku sēšanas un stādīšanas akciju “Laimes koki”, kā arī pašvaldībās tiks veidoti Laimes koku parki, ar mērķi labiekārtot un apzaļumot apdzīvotās teritorijas, radīt cilvēkiem vietu koku stādīšanai, kā arī sniegt ieguldījumu Latvijas un pasaules ekosistēmas līdzsvara atjaunošanā. Šī gada Pasaules talkas vadmotīvs ir “Svinam un darām Latviju zaļu”.   

Kopš 2018. gada, kad Latvijā pirmo reizi norisinājās Pasaules talka, galvenais uzsvars tiek likts uz vides labiekārtošanas un apzaļumošanas darbiem, tāpēc talkas ietvaros iedzīvotāji ir aicināti veikt koku sēšanas un stādīšanas darbus. Savukārt kopš 2020. gada norisinās akcija “Laimes koki”, kuras ietvaros Latvijā ir tapuši jau divi Laimes koku parki – Valdemārpilī un Jelgavā. Arī šogad vērojama liela pašvaldību interese, tāpēc šīs Pasaules talkas ietvaros tiks atklāti vairāki parki visā Latvijas reģionā.
Pasaules talka Latvijā tiek rīkota piekto reizi pēc kārtas un Lielā Talka aicina ikvienu iesaistīties talkas aktivitātes. Visa pasaule 17. septembrī vienosies akcijā, lai mūsu visu kopīgo dzīves telpu padarītu tīrāku un zaļāku. Mēs, Latvijā, Pasaules talku arī šogad atzīmēsim ar jau iemīlēto koku sēšanas un stādīšanas akciju “Laimes koki”, lai katra tās laikā iesētā sēkla vai iestādītais koks kļūtu par mūsu kopīgu ieguldījumu Latvijas un pasaules ekosistēmas līdzsvara atjaunošanā. Ikviens var pieteikt savu koku stādīšanas vietu Lielās Talkas mājaslapā izvietotajā kartē: https://talkas.lv/laimes-koki/.

Akcijas “Laimes koki” mērķis ir:

  • Veidot bērnos un jauniešos atbildības sajūtu par dabas saglabāšanu – veidot dziļāku izpratni par dabas procesiem, uzņemoties rūpes par kāda konkrēta koka izaudzēšanu;
  • Stiprināt Latvijas kā zaļas, ilgtspējīgas un vides jomā atbildīgas valsts starptautisko tēlu;
  • Veicināt aktīvāku sabiedrības iesaisti vides jautājumu risināšanā vietējā un globālā mērogā;
  • Apzināties koku un mežu nozīmi mūsu ikdienā un globāli.

 

Plašāk par Pasaules talkas aktivitātēm lasi: www.talkas.lv