Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Izglītības un zinātnes ministrija izsludina pieteikšanos gadskārtējai pieaugušo neformālās izglītības balvai

Izglītības un zinātnes ministrija aicina līdz šī gada 11. decembrim pieteikt izglītības iestādi vai organizāciju, kas darbojas neformālās pieaugušo izglītības jomā, Izglītības un zinātnes ministrijas atzinības un balvas saņemšanai.

Šogad Pieaugušo neformālās izglītības balvu pasniegs pirmo reizi.

Balva tiek piešķirta ar mērķi akcentēt pieaugušo izglītības nozīmīgumu, izsakot atzinību gada labākajam pieaugušo neformālās izglītības sniedzējam par nozīmīgu ieguldījumu izglītības procesa veicināšanā.

Balva ir ceļojoša, kas nozīmē – katru gadu to saņem kāds cits pieaugušo neformālās izglītības īstenotājs – iestāde vai organizācija, kas veicinājusi pieaugušo neformālās izglītības attīstību Latvijā un nodrošinājusi nemainīgi kvalitatīvu mācību procesu.

Balvas pretendentu izvirzīt un pieteikumu iesniegt var šādas personas: pašvaldības domes priekšsēdētājs, pašvaldības izglītības pārvaldes vadītājs, pieaugušo neformālās izglītības iestādes vadītājs, pieaugušo neformālās izglītības iestādes mācību grupa (ierosinājums jāparaksta vismaz 10 attiecīgās mācību grupas sastāvā reģistrētām personām).

Lai izvirzītu pretendentu balvas saņemšanai, ir jāaizpilda Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) mājas lapā atrodamā  anketa (links uz anketu), ko izvērtēs IZM apstiprināta žūrija -- pieaugušo izglītības jomas atzīti profesionāļi.

Anketa jāaizpilda tā, lai vērtētāji varētu gūt pēc iespējas pilnīgāku priekšstatu par atzinībai pieteiktās pieaugušo izglītības iestādes darbības mērķiem, metodēm, ilgtspēju un citiem svarīgiem darbības aspektiem, kas norādīti pieteikuma anketā.

Pieteikuma iesniegšanas termiņš: 2017.gada 11.decembris.

Aizpildīta un parakstīta anketa jāizdrukā un jāsūta ieskenēta uz e-pastu epale@izm.gov.lv  vai pa pastu uz adresi:

Projekts "EPALE Nacionālais atbalsta dienests”

Izglītības un zinātnes ministrija

Vaļņu iela 2, Rīga, LV-1050, Latvija

 

Pieaugušo neformālās izglītības ceļojošā balva ir latviešu tēlnieka Aivara Gulbja veidota bronzas skulptūra “Saules laiva”, kurā atveidots poētisks folklorā sastopamais saules laivas tēls, simbolizējot atjaunotni un attīstību.

Svinīga ceļojošās balvas pasniegšana notiks 2017. gada decembra nogalē vai 2018. gada janvārī, pasākuma norises datums tiks precizēts.

Pieaugušo neformālās izglītības balvas pasniegšana notiek Izglītības un zinātnes ministrijas Erasmus+ projekta “EPALE Nacionālais atbalsta dienests” ietvaros.

 

 

Informāciju sagatavoja Daina Jāņkalne,                                                                                                                           

IZM Erasmus+ pieaugušo izglītības projektu komunikācijas koordinatore