Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Labas ziņas pašvaldībām - attīstības sadarbības projektu īstenotājām

8. decembrī Ārlietu ministrijā Attīstības sadarbības politikas konsultatīvās padomes sēdē tika atbalstīta Attīstības sadarbības politikas plāna 2018. gadam tālāka virzība. To plānots izsludināt 14. decembra Valsts sekretāru sanāksmē. Plānā iekļauti konkrēti pasākumi Latvijas Attīstības sadarbības politikas pamatnostādņu 2016.-2020. gadam ieviešanai.

Ārlietu ministrijas divpusējais attīstības sadarbības finansējums 2018. gadā ir 463 813 eiro. Pozitīvi vērtējams, ka gandrīz puse no šī finansējuma jeb 213 013 eiro tiks novirzīti granta projektu konkursu īstenošanai Austrumu partnerības un Centrālāzijas valstu atbalstam. Ņemot vērā pašvaldību lielo interesi attīstības sadarbības projektu īstenošanā, salīdzinot ar 2017. gadu, finansējums projektu īstenošanai palielināts par 36%. Grantu projektu konkursu Ārlietu ministrija izsludinās jau 2018. gada sākumā. Janvārī notiks seminārs potenciālajiem projektu īstenotājiem - pašvaldībām un pilsoniskās sabiedrības organizācijām. Ārlietu ministrijas iecere ir vienkāršot projektu pieteikšanu un atbalstīt ilgtermiņa projektu (3 gadu) īstenošanu, nodrošinot projektu ilgtspēju.

Tāpat kā iepriekšējos gados, tiks izsludināts arī līdzfinansējuma konkurss, lai atbalstītu pilsoniskās sabiedrības organizāciju īstenotos attīstības sadarbības un globālās izglītības projektus, kas ieguvuši finansējumu no citiem donoriem.

Vienlaikus 2018. gadā Ārlietu ministrija turpinās atbalstīt pilsoniskās sabiedrības organizācijas sabiedrības informēšanas pasākumu nodrošināšanai un projektu īstenotāju spēju stiprināšanai. Konsultatīvā padome  atbalstīja 5 000 eiro piešķiršanu Latvijas Pašvaldību savienībai dalībai Eiropas Savienības pašvaldību platformā, tai skaitā sabiedrības informēšanas pasākumu īstenošanai.

Janvārī Latvijas Pašvaldību savienība informēs pašvaldības par iespējām piedalīties granta projektu konkursā un seminārā.

 

Elita Kresse,

LPS padomniece ārējo sakaru jautājumos