Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS priekšsēdis Gints Kaminskis un tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs pārrunā aktuālākos jautājumus

15. decembrī pozitīvā gaisotnē, ar savstarpēju sapratni un virzību uz iespējami labāku sadarbību, notika Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēža Ginta Kaminska un tieslietu ministra Dzintara Rasnača tikšanās, kurā klāt bija arī abu pušu eksperti (no LPS puses: padomnieces juridiskajos jautājumos Kristīne Kinča un Vineta Reitere, padomniece finanšu un ekonomikas jautājumos Sanita Šķiltere).

No ministrijas puses tika iezīmētas vairākas aktuālas tēmas, kā, piemēram, bāriņtiesu un bērnu tiesību aizsardzības bloka jautājumi un nepieciešamās izmaiņas, piespiedu dalītā īpašuma izbeigšanas tiesiskā regulējuma tālāka virzība Saeimā.

LPS akcentēja jautājumu par kadastrālās vērtēšanas sistēmas konceptuālo maiņu.

Tāpat LPS arī uzsvēra, ka Tieslietu ministrijas (TM) izstrādātais Bērnu antisociālās uzvedības prevencijas likumprojekts var stāties spēkā tikai tad, ja valsts budžetā pilnā apmērā tiek paredzēts nepieciešamais valsts budžeta finansējums likumprojektā paredzētā regulējuma ieviešanai un izpildei. Finansējuma piešķiršana pa daļām vairāku gadu garumā konkrētajā gadījumā nav iespējama, jo ar projekta realizāciju tiks likvidēta pastāvošā sistēma, bet projektā paredzētā sistēma ar  daļēju finansējumu darboties nevarēs.

Attiecībā uz dzīvesvietas deklarēšanas jomu gan LPS priekšsēdis, gan tieslietu ministrs bija vienisprātis, ka nepieciešamas izmaiņas. 

Tikšanās noslēgumā puses vienojās par regulāru tikšanos nepieciešamību un aktīvu sadarbību.

 

Kristīne Kinča un Vineta Reitere,

LPS padomnieces juridiskajos jautājumos