Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pieteikšanās ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmai "Valsts administrācija"

No 27. augusta izsludināta papildu pieteikšanās ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmai "Valsts administrācija", kas sniedz iespēju ierēdņiem un valsts pārvaldes sektorā strādājošajiem organizēt mācību vizītes, pieredzes apmaiņas un sadarbības tīklu veidošanu, tādējādi stiprinot sadarbību starp ziemeļvalstu un Baltijas valstu valsts un pašvaldību iestādēm visos administratīvajos līmeņos: valsts, novada, reģionālā un vietējā līmenī.

Martā tika izsludināta šīgada pirmā pieteikšanās mobilitātes programmai “Valsts administrācija”, kurā tika saņemti 53 pieteikumi, bet atbalstīti 49 pieteikumi. No Latvijas atbalstu saņēma 11 pieteikumu iesniedzēji – VARAM,  Cēsu novada un Baldones novada pašvaldība, Ieslodzījumu vietu pārvalde, koncertzāle “Lielais dzintars”, Rīgas domes Labklājības departaments, Zemgales apgabaltiesa, Valsts meža dienests, Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs, Tiesu administrācija, Latvijas Republikas tiesībsargs.

Papildu pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 2018. gada 15. oktobris.

Vēlamies uzsvērt, ka uz mobilitātes atbalstu var pretendēt, gan lai dotos pieredzes apmaiņas vizītē uz ziemeļvalstīm, gan arī lai uzaicinātu savus ziemeļvalstu un Baltijas valstu kolēģus uz darba semināru Latvijā. Tās varētu būt arī ziemeļvalstu valsts vai pašvaldību speciālistu vizītes pie sadarbības partneriem sadraudzības pašvaldībās vai valsts pārvaldes institūcijās.

Programmā tiek apmaksāti 60% no ceļa un  uzturēšanās izdevumiem. Programma aptver Igauniju, Islandi, Lietuvu, Latviju, Norvēģiju, Zviedriju, Somiju, Dāniju, Ālandu salas, Fēru salas un Grenlandi. Viena no svarīgākajām prasībām, lai varētu saņemt mobilitātes programmas finansējumu: projektā jābūt iesaistītiem dalībniekiem no vismaz trīs minētajām valstīm.  

Programmas mājas lapā www.nb8grants.org jūs atradīsiet visu nepieciešamo informāciju par programmu, kā arī varēsiet reģistrēt savu pieteikumu. Kontaktpersona Latvijā Daina Mežecka, e-pasts daina@norden.lv, tālr. +371 29394399. Specifisku jautājumu gadījumos lūdzam sazināties ar programmas koordinatoru Madi Kanarbiku, e-pasts public.administration@norden.ee, tālrunis +372 7 423 625. Saziņas valodas: angļu, zviedru vai igauņu valoda.

Informāciju sagatavojusi:

Inga Puriņa,

Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā informācijas padomniece, inga@norden.lv / +371 26651841