Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Par ģimenēm draudzīgāko Latvijā atzīts Olaines novads

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) organizētajā konkursā “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” galveno titulu ieguvusi Olaines novada pašvaldība. 1. vietu deviņu republikas pilsētu pašvaldību grupā izcīnīja Daugavpils pilsētas pašvaldība, 21 reģionālas nozīmes attīstības centra novadu pašvaldību grupā – Preiļu novada pašvaldība un 89 novadu pašvaldību grupā – Ikšķiles novada pašvaldība.

Visas konkursā piešķirtās naudas balvas paredzētas izmantošanai atbalsta pasākumu un pakalpojumu nodrošināšanai vai vides veidošanai ģimenēm ar bērniem.

No visām pašvaldībām, kas šogad piedalījās konkursā, nomināciju “Pašvaldība ar lielāko jaundzimušo skaitu un būtisku atbalstu tiem” saņēma Ķekavas novada pašvaldība, nominācijā “Goda ģimeņu pašvaldība” uzvarēja Madonas novada pašvaldība, bet nominācijā “Pašvaldība ar lielāko izaugsmi” laurus plūca Līgatnes novada pašvaldība.

Konkursa komisija vērtēšanas laikā izvirzīja arī papildu nominācijas, par būtisku ieguldījumu īpaši izceļot piecas pašvaldības. Alūksnes novada pašvaldība tika atzinīgi novērtēta par programmas “Draudzīga vieta bērnam” attīstību Latvijā, Jēkabpils pilsētas pašvaldība par ieguldījumu darbā ar jauniešiem, Ozolnieku novada pašvaldība par ieguldījumu jauniešu izaugsmes veidošanā Teteles pamatskolā, Siguldas novada pašvaldība par inovatīvu pieeju ģimenei draudzīgas vides un iespēju nodrošināšanā, savukārt Jūrmalas pilsētas pašvaldība par ieguldījumu ģimenēm veselīgas un radošas pilsētas attīstībā.

"Ieguldījums jaunatnē ir ieguldījums mūsu nākotnē, tāpēc priecē Jēkabpils pilsētas darbība jauniešu jautājumā, pašvaldības sadarbība ar jauniem cilvēkiem, kuri dzīvo pilsētā, un ar tiem, kuri devušies prom: pašvaldības attieksme parāda, ka jaunieši ir laipni gaidīti atpakaļ," apbalvošanas ceremonijā uzsvēra konkursa žūrijas locekle un LPS padomniece Ivita Peipiņa.

Plašāka informācija šeit

Informācija un foto: VARAM