Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Iznācis VRAA 2018. gada statistikas apkopojums

Iznācis Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) 2018. gada statistikas apkopojums – 2018. gada pēdējais “e-Ziņu” numurs.

Jaunajā “e-Ziņu” numurā apkopota portālu Latvija.lv, VISS.gov.lv, Raim.gov.lv un Geolatvija.lv 2018. gada statistiskie rādītāji.

Desmit gadu laikā – no 2008. līdz 2018. gadam – portālā “Latvija.lv” e-pakalpojumi uzsākti vairāk nekā 13 miljonus reižu un unikālo lietotāju skaits pieaudzis līdz 940 tūkstošiem.

Visvairāk lietotais e-pakalpojums pēc to uzsākšanas reižu skaita ir “E-iesniegums VSAA pakalpojumiem”, bet pēc maksājumu summas un skaita – “Valsts ieņēmumu dienesta administrēto nodokļu samaksa”.

Visvairāk skatītais valsts pārvaldes pakalpojuma apraksts 2018. gadā ir “Slimības pabalsts”, savukārt dzīves situāciju apraksts – “Kā atgūt daļu naudas par attaisnotajiem izdevumiem?”.

No 2018. gada 1. jūnija līdz gada beigām e-adrese kopskaitā aktivizēta 3463 valsts iestādēm, juridiskām un fiziskām personām.

Vienotās pieteikšanās modulis ir integrēts 50 portālos, un maksājumu moduli izmanto 46 pakalpojumos.

Portālam “RAIM.gov.lv” unikālo lietotāju skaits 2018. gada katrā ceturksnī pieaudzis vidēji par pusotru tūkstoti.

Elektroniskajā biļetenā “e-Ziņas” pieejama informācija par portāla “Latvija.lv” e-pakalpojumu un e-pakalpojumu sniedzējiestāžu skaita dinamiku. Publicēta statistika par datu apmaiņu servisu, lielākajiem datu devējiem un ņēmējiem, kā arī cita informācija par 2018. gadu salīdzinājumā ar iepriekšējiem laika periodiem.

Sagatavojusi Daina Šulca,

VRAA Portālu attīstības nodaļas vecākā konsultante

VRAA 2018. gada statistikas apkopojums