Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Desmitajās Advokatūras dienās uzmanība tiks pievērsta nekustamā īpašuma jautājumiem

No 11. līdz 15. martam Latvijā notiks jau desmitās Advokatūras dienas, un iedzīvotāji varēs saņemt advokātu bezmaksas juridiskās konsultācijas visā Latvijā.

Advokatūras dienas notiek jau desmito gadu, un šogad īpaši uzmanība tiks veltīta jautājumiem, kas saistīti ar nekustamo īpašumu, uzsvaru liekot uz kopīpašumu, taču konsultācijas būs iespējams saņemt arī citās jomās. Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija vietnē www.advokatura.lv publiskojusi sarakstu ar Advokatūras dienu konsultāciju sniedzējiem un aicina iedzīvotājus pieteikties.

“Nekustamā īpašuma iegāde ir viens no cilvēka dzīves nozīmīgākajiem notikumiem, tomēr praksē nereti nākas saskarties ar skaudriem stāstiem. Cilvēki šajā procesā tikuši vai nu apkrāpti, vai nezināšanas dēļ pieļāvuši būtiskas kļūdas, izvēloties īpašumu un pēc tam nevarot to pilnvērtīgi izmantot paredzētajam mērķim. Visus potenciālos riskus nekustamā īpašuma iegādes procesā apzināties ir ļoti grūti, tādēļ svarīga profesionāla palīdzība, kas var situāciju izvērtēt un pievērst uzmanību lietām, ko pats cilvēks varbūt pa neiedomātos. Iepriekš rūpīgi izsverot visus apstākļus, vēlāk var izvairīties no lieku resursu – laika un naudas – tērēšanas, risinot problēmas, ko bijis iespējams novērst jau pirms mājokļa iegādes,” uzsver Latvijas Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs.

Šogad bezmaksas konsultācijas sniegs aptuveni 100 zvērinātu advokātu un viņu palīgu. Visvairāk zvērinātu advokātu būs Rīgā, kā arī bezmaksas konsultācijas tiks nodrošinātas citās pilsētās, piemēram, Jelgavā, Liepājā, Tukumā, Jēkabpilī un citviet. Iedzīvotājiem ir pieejams meklētājs Latvijas Zvērinātu advokātu padomes interneta vietnē, kur var izvēlēties advokātu, kurš konsultē par nepieciešamo tēmu sev tuvākajā pilsētā. Bezmaksas konsultācijām īpaši aicināti pieteikties tie iedzīvotāji, kuriem līdz šim nav bijusi iespēja saņemt advokātu juridisko palīdzību samaksas vai citu ierobežojumu dēļ.

Kā pieteikties Advokatūras dienu konsultācijai?

* Vietnes www.advokatura.lv sadaļā “Bezmaksas juridiskā palīdzība – 11.–15. marts” (http://www.advokatura.lv/lv/advokaturas-dienas) ir pieejams saraksts ar to advokātu kontaktinformāciju, kuri Advokatūras dienās sniedz bezmaksas juridiskās konsultācijas.

* Ar izvēlēto advokātu jāsazinās individuāli, lai vienotos par konsultācijas laiku un tiesību jomu, kurā nepieciešams padoms. Iespējams, vienkāršākos jautājumos pietiek ar telefonsarunu.

* Ņemot vērā ierobežoto konsultāciju laiku, advokāti iedzīvotājus aicina pieteikties laikus. Gadījumā, ja nevarat ierasties, lūgums atteikt konsultācijas rezervāciju, lai šo iespēju varētu izmantot kāds cits.

* Tehnisku jautājumu gadījumā Advokatūras dienu laikā plkst. 9 līdz 18 ir pieejams informatīvais tālrunis 28980043 (ar šā tālruņa starpniecību advokātu konsultācijas netiek sniegtas, bet gan nodrošināts informatīvs atbalsts un fiksēti ziņojumi, ja kādā reģionā bezmaksas konsultāciju iespējas vairs nav pieejamas).

Advokatūras dienas Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija 2010. gadā iedibināja ar mērķi popularizēt zvērināta advokāta profesijas misiju – darboties sabiedrības interesēs, sniedzot tai praktisku palīdzību pēc labākās sirdsapziņas likumiem. Līdz šim Advokatūras dienu laikā uzmanība pievērsta gan dažādām ģimenes tiesību jomām, gan bērnu tiesību jautājumiem, gan cietušo tiesībām, kas bija Advokatūras dienu tēma 2018. gadā.

Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija ir neatkarīga Latvijas zvērinātu advokātu profesionāla korporācija, kas apvieno visus Latvijā praktizējošos zvērinātus advokātus. Tā ir viena no senākajām profesionālajām organizācijām Latvijā. Kolēģija šogad atzīmē 98. darbības gadu kopš brīža, kad 1921. gada 19. martā pirmo reizi tika sasaukta zvērinātu advokātu kopsapulce, kurā ievēlēja Latvijas Zvērinātu advokātu padomi un tās priekšsēdētāju Gustavu Zemgalu – vēlāko Valsts prezidentu. Arī prezidenti Jānis Čakste un Alberts Kviesis ir bijuši zvērināti advokāti. Advokatūra ir tiesiskas valsts justīcijas neatņemama sastāvdaļa. Uzziņai: www.advokatura.lv.

Māra Arāja,

Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas komunikācijas konsultante