Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Projektu iesniedzēji plāno ES fondu ieguldījumus vairāk nekā 200 ģimenes ārstu praksēs

Izsludinātajā Eiropas Savienības (ES) fondu programmā ģimenes ārstu prakšu attīstībai bijusi ļoti liela projektu iesniedzēju aktivitāte: vērtēšanai Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA) iesniegti 140 projektu iesniegumi, kuros paredzēti ieguldījumi vairāk nekā 200 ārstu praksēs visā Latvijā.

ES fondu programmā 117 projektus iesniegušas ārstniecības iestādes, bet 23 projektus – pašvaldības un to iestādes. Pa reģioniem vislielākā projektu iesniedzēju aktivitāte bijusi Kurzemē (iesniegti 26 projekti), zemākā – Vidzemē (15 projekti), tomēr visvairāk iesniegumu saņemts projektu attīstīšanai Rīgā (34 projekti) un Pierīgā (30 projekti). Projektu attīstīšanai Zemgales reģionā saņemti 18 pieteikumi, Latgales reģionā – 17 pieteikumi.

Projektu atlasē saņemtajos projektu iesniegumos plānotais ES fondu un valsts budžeta atbalsts kopumā veido ap 1,5 miljoniem eiro, paredzot ieguldījumus vairāk nekā 200 ģimenes ārstu praksēs visā Latvijā.

To, kuri projekti un ar kādu atbalsta finansējumu tiks apstiprināti, noteiks pēc visu projektu izvērtēšanas. CFLA ir jau sākusi projektu vērtēšanu un plāno to pabeigt trīs mēnešu laikā.

Ārstniecības iestādes un pašvaldības CFLA izsludinātajā atlasē projektus varēja iesniegt no 25. februāra līdz 24. aprīlim, un tajā ģimenes ārstu prakšu pilnveidei no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) un valsts budžeta bija paredzēti 3,5 miljoni eiro.

Pēc šajā kārtā saņemto projektu izvērtēšanas tiks precizēts atlikušais atbalsta finansējuma apjoms, lai izsludinātu nākamo atlasi šajā ES fondu programmā, kuras mērķis ir ģimenes ārstu prakšu infrastruktūras attīstīšana.

ERAF atbalsts ģimenes ārstu prakšu infrastruktūrai paredzēts darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 9.3.2. specifiskā atbalsta mērķa “Uzlabot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, jo īpaši sociālās, teritoriālās atstumtības un nabadzības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, attīstot veselības aprūpes infrastruktūru” projektu iesniegumu atlases ceturtajā kārtā.

Sagatavojusi Daiga Reihmane,

Centrālās finanšu un līgumu aģentūras

Komunikācijas un klientu apkalpošanas nodaļas vadītāja