Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Labākajiem vidusskolu absolventiem piešķirs Simtgades stipendijas

Sagaidot Latvijas simtgadi, tika atklāts vērienīgs stipendiju projekts Latvijas vidusskolu absolventiem. 2018. gadā stipendiju 500 eiro apmērā saņēma 347 spožākie vidējo mācību iestāžu absolventi.

Arī šogad saskaņā ar stipendijas nolikumu izglītības iestādēm ir iespēja izvirzīt vienu 2018./2019. mācību gada absolventu Latvijas Simtgades stipendijas saņemšanai. Ikviens skolas izvirzītais skolēns saņems vienreizēju stipendiju 500 eiro apmērā.

Izcilību pierāda ne vien ass prāts, bet arī neatlaidība, daudzpusība un pārliecība par jau sasniegto un nākotnes mērķiem. Ar stipendiju vēlamies atbalstīt un motivēt spožākos Latvijas skolu izcilniekus viņu ceļā uz jauniem sasniegumiem gan mācībās, gan citās – radošās, sporta vai sabiedriskās aktivitātēs. Šie jaunieši ir mūsu nākotnes Latvijas veidotāji un attīstītāji, tāpēc jo īpaši svarīgi ir viņus mudināt turpināt iesākto, uzsver finanšu ministrs Jānis Reirs.

Katras Latvijas vidējās izglītības iestādes izlaiduma klašu viens skolēns varēs saņemt šo stipendiju. To piešķirs par mācību sasniegumiem, aktīvu sabiedrisko darbu, iesaistīšanos mākslinieciskajā pašdarbībā un sporta aktivitātēs, kā arī par ieguldījumu izglītības iestādes attīstībā.

Izglītības iestādei pretendenta pieteikums par 2018./2019. gada mācību gada vienu absolventu, kurš saņems šo atbalstu, jāiesniedz līdz 10. jūnijam. Pieteikumu var aizpildīt elektroniski tiešsaistē, kā arī nosūtīt pa e-pastu vai pastu Finanšu ministrijai.

Vairāk informācijas par Simtgades stipendiju Finanšu ministrijas mājaslapā.

Atbalsts izcilniekiem iespējams, pateicoties Latvijas iedzīvotājiem, kuri piedalījušies “Latvijas Loto” organizētajā Simtgades loterijā.

Sagatavojusi Lelde Grīnvalde,

Finanšu ministrijas Komunikācijas departamenta direktora vietniece