Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

NVA organizē un finansē darba devējiem vajadzīgo speciālistu apmācību

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) pēc darba devēju pieprasījuma sagatavo uzņēmumiem nepieciešamos speciālistus, organizējot un finansējot bezdarbnieku apmācību jebkurā licencētā profesionālās pilnveides, profesionālās tālākizglītības vai neformālās izglītības programmā.

Ja darba devējam vajadzīgie speciālisti jāapmāca tādās profesijās, kuru nav NVA piedāvājumā, tiek izsludināta apmācību īstenotāju pieteikšanās nepieciešamās apmācību programmas īstenošanai. Ja darba devējam nepieciešami darbinieki, kuru apmācībai jāizstrādā jauna izglītības programma, izglītības iestāde sadarbībā ar darba devēju var izstrādāt jaunu izglītības programmu konkrētā uzņēmuma prasībām atbilstošu speciālistu sagatavošanai.

Lai darba devējs būtu pārliecināts par izvēlēto kandidātu atbilstību uzņēmuma vajadzībām, pirms apmācību sākuma darba devējs piedalās atlasē un izvēlas piemērotākos kandidātus. Pēc apmācāmo bezdarbnieku atlases NVA slēdz ar darba devēju līgumu, kurā tiek noteikti pušu pienākumi, tiesības, atbildība un līguma izpildes kārtība.

Profesionālās tālākizglītības programmas apguves laikā darba devējs var piedāvāt prakses vietas savā uzņēmumā, nodrošinot nākamo darbinieku sagatavošanu atbilstoši konkrētā uzņēmuma specifikai. Pēc sekmīgas apmācības pabeigšanas darba devējam jāpieņem bezdarbnieks darbā un attiecīgajā profesijā jānodarbina ne mazāk kā sešus mēnešus.

Lai uzsāktu vajadzīgo speciālistu apmācību, darba devējam jāpiesakās tuvākajā NVA filiālē dalībai pasākumā “Bezdarbnieku apmācība pēc darba devēja pieprasījuma”, kas tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta “Atbalsts bezdarbnieku izglītībai” ietvaros. Detalizētāka informācija par pasākumu “Bezdarbnieku apmācība pēc darba devēja pieprasījuma”, kā arī darba devēja pieprasījums, līguma veidlapa un citi saistoši dokumenti pieejami NVA mājaslapā un jebkurā NVA filiālē visā Latvijā.

Atgādinām, ka NVA darba devējiem piedāvā arī iespēju iesaistīties pasākumā "Apmācība pie darba devēja". Tā ir bezdarbnieka praktiskā apmācība, kas ilgst sešus mēnešus: darba devējs pats sagatavo sev vajadzīgo speciālistu, saņemot no NVA dotāciju. Praktiskā apmācība ietver profesionālās kompetences apgūšanu, kas atbilst pirmā, otrā vai trešā profesionālās kvalifikācijas līmeņa profesionālajai kompetencei. Detalizētāka informācija par pasākumu "Apmācība pie darba devēja", tā nosacījumiem un līdzfinansējumu izlasāma NVA interneta vietnes sadaļā ”Darba devējiem”.

Sagatavojusi Nodarbinātības valsts aģentūra