Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Noteikti ģimenēm draudzīgākie uzņēmumi

11. jūnijā Labklājības ministrija sveica 38 uzņēmumus, kuri savā ikdienas darbā īsteno ģimenei draudzīgus uzņēmējdarbības principus un šogad saņem statusu “Ģimenei draudzīgi”.

Jau vairāk nekā desmit gadus ilgā pieredze liecina, ka interese par ģimenei draudzīga uzņēmuma statusu arvien palielinās, un šajā sakarā jau iespējams runāt par lielāku sociālo atbildību. Lai gan dažkārt darba devējam var šķist, ka laulība un bērni varētu traucēt darba kvalitātei, tieši ģimene ir katras stabilas, veselīgas sabiedrības pamats.

Statusu “Ģimenei draudzīgi” ieguvušie uzņēmumi saņem īpašu apliecību. Uzņēmumi arī uz gadu iegūst tiesības “Ģimenei draudzīgi” logo izmantot savā uzņēmumā, interneta vietnē, plašsaziņas līdzekļos un darba sludinājumos. Arī pērn šādu statusu saņēma 38 uzņēmumi.

Šogad ģimenei draudzīga komersanta statusu saņēma “AE Partner”, “Augstsprieguma tīkls”, “Balta”, “Baltic International Bank”, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola “RISEBA”, “Coca-Cola HBC Latvia”, “ERGO Insurance SE” Latvijas filiāle, “ERGO Life Insurance SE” Latvijas filiāle, “FN serviss”, “GRIFS AG”, “Latvenergo”, “Latvijas autoceļu uzturētājs”, Latvijas Dzelzceļš, Latvijas Jūras administrācija, “Latvijas mobilais telefons”, Latvijas Televīzija, “LDz cargo”, LDz Ritošā sastāva serviss, Liepājas RAS, “Maxima Latvija”, “Paul Mason Properties” (IKEA Latvija), “Paulig Coffee Latvia”, “Rīgas siltums”, Rīgas Tehniskā universitāte, “Rimi Latvia”, “Sadales tīkls”, “Scania Latvia”, “Schwenk Latvija”, SEB banka, “Siguldas būvmeistars”, starptautiskā lidosta “Rīga”, Strenču Psihoneiroloģiskā slimnīca, “Swedbank”, “Tele 2”, “Ventspils reiss”, Vidzemes slimnīca, “Wunder Latvia” un ZAAO.

Statusu “Ģimenei draudzīgi” piešķir Labklājības ministrija. Šogad tas tiek pasniegts jau 12. reizi, lai popularizētu ģimenei draudzīga uzņēmuma ideju un piesaistītu arvien jaunus uzņēmumus. Kopš 2011. gada uzņēmumi tiek apzināti sadarbībā ar Ilgtspējas indeksu, kopīgi izstrādājot un indeksa aptaujas anketā iekļaujot atbilstošus kritērijus par ģimenei draudzīgas politikas īstenošanu uzņēmumā.

Viens no kritērijiem statusa piešķiršanai ir uzņēmuma orientācija uz efektīvu darba un ģimenes dzīves saskaņošanu, piemēram, nodrošinot attālinātā darba iespējas, elastīgu darba laiku. Tāpat vērtē arī nodarbināto veselības aizsardzību darbavietā, uz klientu orientētu pakalpojumu sniegšanu, atbalsta nodrošināšanu bērniem un ģimenēm veltītiem pasākumiem, iesaistīšanos labdarībā. Tiek ņemta vērā arī uzņēmuma telpu un aprīkojuma atbilstība bērna vajadzībām. Ne mazāk būtiskas ir rūpes par klientiem, jo tās veicina lojalitāti uzņēmumam, kā arī sekmē tā reputāciju, arī starptautiskajos tirgos.

Sagatavojis Egils Zariņš,

Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists