Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Videokonferencē būvvaldēm diskutē par Būvniecības informācijas sistēmu

8. jūlijā LPS notika videokonference “Par Būvniecības informācijas sistēmas (BIS) lietošanu un ieviešanu”. Konferences dalībnieki diskutēja par informatīvo ziņojumu “Par pasākumu plānu par 2015. gada 28. jūlija Ministru kabineta noteikumu nr. 438 “Būvniecības informācijas sistēmas noteikumi” saskaņošanas procesā LPS iebildumos norādīto problēmu atrisināšanu pēc būtības”. Sanāksmes dalībnieki atzina, ka pasākuma plāns kopumā atbalstāms, ja vien Ekonomikas ministrija līdz septembrim veiks diskusijas ar lietvedības dokumentu izstrādātājiem par iespēju lietvedības sistēmu savietot ar BIS.

Pašvaldību pārstāvji uzsvēra, ka būvvaldēm no BIS jāsaņem pilna informācija, jo saskaņā ar Informācijas sistēmu likumu nav atkārtoti jāvāc dati, ja tie jau atrodas kādā no sistēmām.

Videokonferences otrajā daļā BIS projekta nodaļas vadītājs Andrians Jankovskis un Valsts zemes dienesta pārstāvji atbildēja uz pašvaldību būvvalžu jautājumiem.

Konferences dalībnieki vienojās, ka nākamā videokonference par BIS ieviešanu rīkojama oktobrī vai novembrī.

Visu videokonferenci jūs varat noskatīties LPS interneta vietnē www.lps.lv: http://www.lps.lv/lv/seminari-un-video/videoarhivs/3198-videokonference-par-buvniecibas-informacijas-sistemas-lietosanu-un-ieviesanu.

Aino Salmiņš,

LPS padomnieks tehnisko problēmu jautājumos

Būvniecības informācijas sistēmas ieviešanas gaita