Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Mediju politikas pamatnostādņu tālāku virzību atliek līdz 2017. gada valsts budžeta izskatīšanai

11. jūlijā notika Ministru kabineta komitejas sēde, kurā tika skatīti arī Kultūras ministrijas sagatavotie attīstības plānošanas dokumentu projekti – “Latvijas mediju politikas pamatnostādnes 2016.–2020. gadam” un “Latvijas mediju politikas pamatnostādņu 2016.–2020. gadam īstenošanas plāns”. Šo dokumentu tālāka virzība tika atlikta līdz 2017. gada budžeta izskatīšanai, jo šobrīd valsts budžetā nav līdzekļu pamatnostādņu realizācijai. Sēdē piedalījās arī LPS padomnieki Māris Pūķis, Jana Bunkus un Kristīne Kinča.

LPS vecākais padomnieks Māris Pūķis savā runā uzsvēra, ka pamatnostādnēs nav iekļauti būtiskie aspekti, par kuriem vienojās darba grupa, kas Kultūras ministrijas paspārnē darbojās jautājumā par pašvaldību informatīvajiem izdevumiem, līdz ar to dokumenti nav apstiprināmi. Darba grupas gala ziņojumā ieteikuma formā minēti virzieni, kā labāk strādāt pašvaldību izdevumiem.

Pamatnostādnēs aprakstītā situācija Latvijā ar pašvaldību informatīvajiem izdevumiem neraksturo situāciju valstī kopumā, tādēļ LPS padomniece juridiskajos jautājumos Kristīne Kinča lūdza papildināt pamatnostādnes ar statistisko un citu pamatojošo informāciju, uz kuras pamata tiek veidota politika pašvaldību informatīvo izdevumu jomā jaunās mediju politikas kontekstā.

Ņemot vērā iepriekš minēto, lai gūtu visaptverošu viedokli par reālo situāciju, LPS pēdējo divu gadu laikā aptaujājusi pašvaldības un sadarbībā ar pašvaldībām turpina to aktualizēt, savukārt šī gada aprīlī sadarbībā ar Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS rīkoja aptauju “Pašvaldību informatīvie izdevumi: iedzīvotāju informētība un apmierinātība”. Tāpat regulāri notiek pašvaldību vadītāju un pašvaldību sabiedrisko attiecību speciālistu sanāksmes, kurās tiek diskutēts par šo jautājumu.

Minētie dokumenti apskatāmi šeit: http://tap.mk.gov.lv/mk/mkksedes/saraksts/s/darbakartiba/?sede=542.

Jana Bunkus,

LPS padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos