Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas Pašvaldību savienība piedalās CALM ģenerālajā asamblejā Moldovā un saņem apbalvojumu

29.janvārī Kišiņevā notiek Moldovas Pašvaldību asociācijas CALM ģenerālā asambleja un asociācijas piecu gadu svinības. Pasākumā piedalās Moldovas premjerministrs, parlamenta locekļi, vēstnieki, vairāk nekā 300 Moldovas pašvaldību pārstāvji un daudzi ārzemju sadarbības partneri, tai skaitā Latvijas Pašvaldību savienības ģenerālsekretāre Mudīte Priede.

Ģenerālās asamblejas galvenā tēma ir decentralizācija un vietējā autonomija, kā arī Moldovas pašvaldību un asociācijas nākotnes izaicinājumi. 5 gadu laikā CALM ir izveidojusies par spēcīgu organizāciju, kuras biedru viedoklis tiek pārstāvēts sarunās ar valdību un parlamentu, CALM veiksmīgi pārstāv Moldovas pašvaldību intereses starptautiskajās organizācijās. Austrumeiropas un Dienvideiropas valstu pašvaldību asociācijas pārņem un ievieš CALM labās prakses piemērus savās valstīs. Ar Latvijas Ārlietu ministrijas atbalstu pēdējo divu gadu laikā Latvijas Pašvaldību savienība un CALM kopīgi veiksmīgi realizējuši divus projektus: „Administratīvi teritoriālās reformas un finanšu decentralizācijas sinerģija labas pārvaldības stiprināšanai Moldovā” un „Fiskālā decentralizācija – pārvaldes reformas pamats”. LPS ir dalījusies pieredzē par vietējo pašvaldību reformu procesa īstenošanu Latvijā, kā arī iepazīstinājuši ar Latvijas finanšu sistēmu, sarunu sistēmu ar valdību un konkrētiem pašvaldību budžeta izstrādes un uzraudzības piemēriem.

“Mēs esam lepni, ka esam kopā ar spēcīgu partneri un kopīgi risinām jautājumus, kā uzlabot dzīves kvalitāti mūsu iedzīvotājiem. Mūsu sadarbība ir nepārtraukta,” uzsver LPS ģenerālsekretāre Mudīte Priede, “ir patiess prieks, ka 15 pašvaldības no Latvijas aktīvi sadarbojas ar Moldovas pašvaldībām, iesaistot gan jauniešus, uzņēmējus un nevalstiskās organizācijas.”

Asamblejas ietvaros Latvijas Pašvaldību savienības arī saņēma apbalvojumu par ieguldījumu decentralizācijas un vietējās autonomijas veicināšanā, Moldovas pašvaldību asociācijas izveidošanā un sadarbības veicināšanā starp Latvijas un Moldovas pašvaldībām.