Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Finanšu un ekonomikas komiteja skata ar 2017. gada pašvaldību budžetu saistītus jautājumus

29. novembrī notika Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Finanšu un ekonomikas komitejas sēde, kurā tika skatītas vairākas šobrīd aktuālas tēmas: par pašvaldību aizņemšanās iespējām 2017. gadā; par minimālo valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu piemērošanu no 01.01.2017.; par iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) maksātāja gada diferencētā neapliekamā minimuma aprēķināšanu par 2016. gadu un pārmaksātā IIN atgūšanu un par Tiesu administrācijas veiktajām valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas funkcionalitātes izmaiņām saistībā ar grozījumiem “Zemesgrāmatu likumā”.

Sēdes centrālais jautājums, protams, bija minimālo valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu noteikšana no nākamā gada. Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu pārvaldes direktora vietniece Agnese Rudzīte un VID Nodokļu pārvaldes Fizisko personu tiešo nodokļu metodikas daļas Otrās nodaļas galvenā nodokļu inspektore Ināra Kopase skaidroja, kas ir minimālo mēneša obligāto iemaksu objekts, kādos gadījumos par darba ņēmēju minimālās iemaksas darba devējam būs jāveic, kādos gadījumos minimālās iemaksas varēs neveikt, kā notiks pārmaksāto sociālo iemaksu atmaksa u.c.

VID pārstāves vērsa uzmanību, ka VID mājas lapā ir publicēti informatīvie materiāli, kas palīdz orientēties šajā tēmā (skat. www.vid.gov.lv / Nodokļi  / Valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas / Informatīvie un metodiskie materiāli / Valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas / Valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veikšana noteiktajam nodokļu maksātāju kategorijām / Minimālās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas darba devējiem, kuri nodokļus maksā vispārējā režīmā). Tāpat zvanot uz VID nodokļu un muitas informatīvo tālruni 67120000, un izvēloties speciāli izveidotu tematu “Minimālās sociālās iemaksas“, ikviens var saņemt skaidrojumus uz jautājumiem par minimālo sociālo iemaksu aprēķināšanas un piemērošanas kārtību dažādos gadījumos.

Visas LPS Finanšu un ekonomikas komitejas sēdē rādītās prezentācijas ir publicētas LPS komiteju portālā.

 

Lāsma Ūbele,

LPS padomniece finanšu un ekonomikas jautājumos