Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Videokonference “Datos balstīta lēmumu pieņemšana izglītībā pašvaldībās sadarbībā ar “Edurio””

2017. gada 9. februārī Latvijas Pašvaldību savienībā notika videokonference “Datos balstīta lēmumu pieņemšana izglītībā pašvaldībās sadarbībā ar “Edurio””.

Videokonferencē piedalījās:

  • Gatis Narvaišs – Edurio produkta direktors, kurš īsumā iepazīstināja ar Edurio sistēmu.
  • Inga Pāvula – Ventspils izglītības pārvaldes metodiskā dienesta vadītāja, kura pastāstīja par Ventspils skolu pieredzi ar Edurio sistēmu.
  • Signe Neimane – Rīgas izglītības un informatīvi metodiskā centra pārstāve un Zane Doniņa – Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktore, kuras pastāstīja par Rīgas skolu pieredzi ar Edurio sistēmu.

Latvijā Edurio jau izmanto ap 300 skolām no dažādām pašvaldībām. Arī citās valstīs, piemēram,  Lielbritānijā, Somijā, Lietuvā, Dienvidāfrikā, Krievijā u.c. jau tiek izmantota Edurio sistēma.

 2016. gada vasarā Edurio saņēma prestižo Eiropas Komisijas “Horizon 2020” programmas atbalstu, tāpēc vismaz līdz 2018. gada 1. septembrim Edurio Latvijā piedāvā izmantot platformu par brīvu.

Informācija par Edurio:

Edurio ir izglītības tehnoloģiju uzņēmums, kas tika radīts, lai palīdzētu uzlabot izglītības kvalitāti Latvijā un pasaulē, dodot iespēju skolu tīklu un skolu vadītājiem, skolotājiem ērti iegūt skolēnu, skolotāju, vecāku atgriezenisko saiti un nekavējoties redzēt datu analīzi, lai to izmantotu rīcībai.

Edurio sniedz iespēju lēmumu pieņemšanā iesaistīt visas ieinteresētās puses un pieņemt datos balstītus lēmumus.

Edurio šobrīd izmanto vairāk kā 300 skolas Latvijā. Skolas izmanto gan Edurio sagatavotas aptaujas anketas, gan veido paši savas. Sadarbībā ar Izglītības kvalitātes valsts dienestu (IKVD) ir izstrādātas skolas pašnovērtējuma aptaujas, kas būtiski ietaupa laiku, gatavojoties akreditācijai.

Pašvaldībām, kā skolu dibinātājiem, Edurio var palīdzēt labāk saprast skolās notiekošo, lai pieņemtu pamatotus un izlīdzsvarotus lēmumus par skolotāju profesionālās pilnveides vajadzībām, materiāltehniskajiem ieguldījumiem, attīstības projektu virzību, to ietekmes izvērtēšanu u.c.

Galvenie ieguvumi izglītības politikas veidotājiem pašvaldībās, izmantojot Edurio  iespējas ir:

•           Iespēja ērti sastādīt aptaujas skolēniem, vecākiem un skolotajiem un apskatīt to rezultātus vizuāli viegli uztveramā un savstarpēji salīdzināmā formātā.

•           Ietaupīt laiku un resursus skolu vadītajiem aptaujas anketu sastādīšanā, izplatīšanā, savākšanā un rezultātu apkopošanā̄.

•           Ērti veidot rezultātu pārskatu, kas ļauj veikt rezultātu salīdzināšanu starp skolām pašvaldībā, ļaujot ātri identificēt skolu stiprās puses un attīstības vajadzības, kā arī analizēt attīstību gadu no gada.

•           Ļauj vieglāk iesaistīt bērnus, vecākus, skolotājus, sabiedrību, izstrādājot pašvaldības izglītības attīstības stratēģiju.

Ar EDURIO demo versiju var iepazīties:

https://Edurio.com/demo/skolasrezultati Demo rezultātus skatīšanai vēlams izmantot Chrome pārlūku.

Edurio